İSKENDER GÜNEN

İSKENDER GÜNEN

Tarihi 28 Şubat 2011

Alternatifler yetersiz kaldı

Trabzonspor'un puan kaybında sizce en önemli faktörler nelerdir?
Trabzonspor, kendi evinde puan yitirmeye devam etti. Dünkü maçta bu puanı yitirmesinde en büyük faktör hakem Yunus Yıldırım ve sonra Trabzonspor'un kendi oyun anlayışının yanlışlığı oldu.
Yunus Yıldırım, ilk yarıda Burak'a yapılan penaltıyı es geçti.
Bütün bir maç süresince, Kayserisporlu oyuncuların zaman geçirmesine ses çıkarmadı.Trabzonspor Colman'ın presi ve Jaja'yla kazandığı maçın ilk dakikalarındaki golden sonra, oyunda bir türlü üstünlüğü yakalayamadı.Trabzonspor'un oyun sistemi, 4-2-3-1...
Selçuk yok. Yerine Ceyhun'a görev verildi. Ceyhun bir Selçuk değil!
Colman da Selçuk'un görevini yapabilecek oyuncu değil.

Jaja ve Alanzinho'nun performansları yeterli miydi?
Hücumda ise gerek Jaja, gerekse Alanzinho, ilk yarıda çok büyük top kayıpları yaptılar. Her iki kenara baktığımızda ise Serkan önünde Amrabat oynadığı için atak girişimlerinde hiç yok. Cale ise bir iki kez öne çıktı. Savunma ile ilerideki Umut arasında mesafe 60 metreyi bulunca, Kayserispor orta sahada çok adam bulundurarak önce o alanda üstünlüğü yakaladı.

Trabzonspor'un alternatifleri sizce yetersiz mi? İkinci yarı, Alanzinho'nun yerine Yattara girdi. Fakat görünen o ki, Yattara'nın bugünkü fiziksel durumu Trabzonspor'u taşıyabilecek yeterlilikte değil. Yalnız Burak'la kazanılan gol sonrasında Trabzonspor'un kendi kalesinde gördüğü gol ise şampiyonluğa oynayan bir takımın savunma oyuncularının yapmaması gereken çok büyük bir hataydı. Trabzonspor'un en büyük sorunu, kadrosunda eksilmeler yaşandığında yerine koyabilecek oyuncu yetersizliği.