Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 21 Ekim 2015

Hilalin mesajı

İngiliz medyası Merkel'in Türkiye'ye gelmesine ve sıcak davranmasına büyük tepki gösterdi. Manşetler havada uçuşuyor. Benzeri Almanya'nın içinde de var. Orada da "Gitme, anlaşma Erdoğan'ın elini güçlendirme!" diyen çok oldu. Ama Merkel, geldi. Konu GÖÇMEN sorunu gibi dursa da işin rengi bambaşkaydı...
Almanlar BİN DÜŞÜNÜR, BİR ADIM ATAR... Anlık ve günlük hareket etmezler. Almanya ve Merkel uzun zamandır bize "Gelin imtiyazlı ortaklık yapalım!" diyor. Biz bunu hiç mi hiç sevmiyoruz. Merkel "Avrupa Birliği içine girmeyin. Sizi almayalım. Buna karşıyım. Erdoğan'a söyledim zaten.
Ama dışarıda kalarak çok daha fazla kazanacaksınız"
mesajı veriyor.
Hem de defalarca...
Avrupa Birliği içine almayıp Rusya ile olan ittifakımızı sürdürmemizi istiyorlar. NEDEN? Çünkü Merkel başından beri AMERİKA'nın Ankara'ya dediğini söylüyor! GENİŞ İMKANLI ORTAKLIK... Almanya bizi bir elimizden tutacak ve desteğini esirgemeyecek.
Diğer elimizle de hem Rusya'yı hem Ortadoğu'yu kucaklamamızı istiyor.
Bu hem bizim için hem kendisi için KURTULUŞ! Zaten Rusya ile ENERJİ işbirliği var. Bize tıpkı Amerika gibi "BÜYÜK TÜRKİYE'yi" vaat ederek üçlü ortaklık peşinde koşuyor. AB'nin dağılacağını da görüyor! Tabii bu, bütün dengeleri değiştirecek bir adımdı. Bu nedenle de HÜRRİYET VE BİLD karşı çıktı. Buna rağmen Merkel gelip YILDIZ SARAYI MABEYN KÖŞK'ündeki HİLALLİ KOLTUKTA oturdu. Bir HİLAL dünyayı değiştirmeye yeterdi! Merkel de bunu bildiği için gelip orada fotoğraf verdi! Kim bilir belki kendisi istedi... "Merkel Beştepe'ye gitmeyecek!" diye tozu dumana katanlar HİLAL ile dayak yedi! Bu, budur! AKIL, HER ŞEYDİR! Rusya da, Almanya da, İngiltere de, Amerika da TÜRKİYE'nin hem İslam'ın hem Ortadoğu'nun kaderini belirleyeceğini biliyor. Bunu herkes bildiği için de BOMBA Ankara'da patlıyor! Çünkü Türkiye kimi seçerse o büyüyecek! Ankara ile birlikte... Tercih edilmeyenler küçülecek... Bir de şimdi düşünün kavganın ne kadar büyük olduğunu...
Devam...
Araya girelim... Unutmadan... Kissenger ABD'de Ortadoğu ile ilgili önemli şeyler söylüyor. Eski KURT geçenlerde YEMEN, SURİYE, LİBYA ve IRAK'ın kesinlikle ve kesinlikle bölüneceğini söyledi. "Rusya'nın Suriye'de boy göstermesi, Amerikan planlarının tıkır tıkır işlediğini gösterir" dedi... Kissenger yakın zamanda IŞİD'in görev süresinin dolacağını ve İSLAM coğrafyasında bazı yumuşamalar olacağına işaret etti.
Yemen'de ve Suriye'de İRAN SEMBOLLERİ gösterilerek SÜNNİ DÜNYASI bir araya getirilmek isteniyor sanki... Ne dersiniz? Madem Ortadoğu yani İSLAM sınırları karmakarışık, gelin bir takım sorulara cevap arayalım... Sonra da Türkiye neden önemli görelim...
Amerika, Irak ve Afganistan'a kitle imha silahlarını yok etmek için mi girdi?
Bu bölgelerde etnik çatışmalarda ölen insanları kurtarmak ve akan kanı durdurmak için mi?
İnsan hakları ihlallerini sona erdirmek için mi?
Ya da demokrasi getirmek için mi?
Hiçbiri değil elbette! Amerika'ya baktığınızda son yıllarda Afganistan, Irak, İran ve Ukrayna ile Suriye'yi kafaya taktığını görürsünüz!
Koskoca Amerika, askeri olarak bırakın boy ölçüşmeyi yanyana getirilemeyecek DEVLETLERİ hedef alıyor.
Rusya eski gücünde değil. Kendisini tehdit edecek askeri bir oluşum yok! Ama onlar ORTADOĞU'yu çok seviyor! NEDEN? Bunu anladığımızda hem kavgayı hem yapılmak isteneni çözeriz!
Amerika Irak'a ve Afganistan'a asker çıkardı. Ama kalamadı. Kurduğu sistemin devam etmesi gerekiyordu. İSLAM SINIRLARI İÇİNDE yani Ortadoğu'da üretilen MALLARIN DOLARLA satılıp alınmasını istiyordu. Çünkü kendisi DEVLET olarak 5 liralık mal üretip 15 lira harcıyordu. ARTI PARALARIN da Ortadoğu ve Japonya ile Çin'den gelmesi gerekiyordu. Ukrayna'dan Libya'ya Yemen'den Suudi Arabistan'a uzanan eksen aynı zamanda PAZARDI! Bunu da bırakmak istemiyordu. Oyunculara "Gelin oynayın ama kuralları ben koyarım!" diyordu!
Ortadoğu'da Amerika'ya tek bir İSLAM ülkesi bile tehdit olmazken o buradaydı. İslam'ın, Hıristiyan dünyası için ya da Museviler için de tehdit olmadığını biliyordu. Ama Washington için tek bir tehlike vardı. EZİLEN MÜSLÜMANLAR KARŞISINA ÇIKARILABİLİRDİ! Bunu bildiği için de aylardır Avrupa GÖÇMEN SORUNUYLA boğuşuyordu!
Kendisinin başına gelmesi muhtemel bir senaryoyu Avrupa'ya ihraç ediyor ve rahatlıyordu! DEVLETLER OLAYLARA BÖYLE BAKARDI! Amerika ve CIA, IŞİD ile EL KAİDE ile Müslüman dünyasına "Benden daha büyük güç yok!" diyordu!
Ortadoğu ile Avrasya'nın (Başkanların daimi danışmanı Zbigniew Kazimierz Brzezinski çok sever!) pazar olarak kendisinin yerine geçecek bir alternatif olmasını engellemek istiyordu.
Ukrayna krizi buydu!
Amerika bütün bunlarla uğraşırken öte yandan kendi görünmeden (IŞİD) FAZLAYI kontrol etmeye çalışıyordu. Ortadoğu hiç olmadığı kadar karışık. Petrol ve gazın anavatanı tansiyondan ayakta kalamıyordu.
Fiyatları belirleyen sistemi ayakta tutan ABD üretimi de yani FAZLALIĞI DA KONTROL EDİYORDU, etmek istiyordu.
Amerika gittiği yerde ARTI ya da FAZLALIK arardı. Fazla olsun ki alabilsin!
Avrupa için de aynısı geçerli...
Bu nedenle Venezuela'ya değil de Irak'a geliyordu. Kahve, tütün, muz Güney Amerika'daydı! Ama oraya gitmiyordu.
Oradaki ARTILAR ya da FAZLALAR işine yaramazdı.
Avrupa'nın da yaramıyor! Bu nedenle ORTADOĞU'ya kim girer ve ele geçirirse ipi o önde göğüsler. ABD bunu yapamazsa küçülür ve çöker! ARTI PARA bulamadığı zaman kimse oralarda koca koca ciplere binemez, koskoca evlerde oturamaz. Hollywood dizi için buralara gelir. Dükkanlar kapanır gider.
Avrupa ise daha yakın olduğu Ortadoğu'ya inemezse ve egemenliğini sürdüremezse ihtiyarlardan oluşan emekliler cehennemine döner... Rusya için de aynı şeyler geçerli... Petrol ve gaz üzerinden büyük ekonomik savaş yaşanıyor. Hem bunların ticareti hem de bunların geliriyle elde edilen paranın harcanacağı PAZAR kavgası sandığımızdan çok daha büyük!
Ortadoğu ve Avrasya! Ortada, tam ortada TÜRKİYE var! Bu nedenle bazen birlikte bazen de tek tek bize saldıracaklar.
Yönümüzü tayin etmek için... Terör ve terörist aslında YABANCILARIN KULLANIŞLI SİLAHI! Kürt meselesini Ankara'nın kendi AKLIYLA bitirmesini bu nedenle istemiyorlar. Bakın HDP'ye sahip çıkanlara... Hiç birbirlerine benzemiyorlar!
Sol'dan sağ'a onca isim... Hep söylediğim gibi pekçok kişi YABANCILAR adına TÜRKİYE'ye karşı! Bizim MERKEZ olarak tercihimizi yapmamıza engel olmak için varlar... Bu bazen PKK, bazen HDP'nin içindeki birkaç odak, bazen de yazar, çizer ve medya... Bazen de patronlar... Ama olayı yukarıdaki gibi okuyun!
Figüranlarla değil yönetmenlerle ilgilenin!
Sadece Merkel değil!
Hepsi bize muhtaç!
Peki bu ilişkinin BATI'nın istediği noktaya gelmesi için ne lazım? Erdoğan'ın gitmesi! Oy vermeyin, desteklemeyin, peşinden gitmeyin, dinlemeyin hatta sevmeyin! Ama ülke için bir düşünün! Duygusal yorumlardan kurtulduğumuz anda gerçekle buluşuruz!
Ve o zaman önümüzde kimse duramaz!
Bu da BİZİM OYUNUMUZ olur! Güç bizde! Ama farkında değiliz!
Ne dersiniz!