Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 15 Eylül 2011

Kaset savaşları ve DEVLET BEY

Oslo'da yapılan MİT-PKK görüşmesinin SES BANDI önceki gün Dicle Haber Ajansı aracılığıyla tüm dünyaya duyuruldu.
Görüşmede öne çıkan unsurlar zaten bazı köşelerde ve sitelerde yer aldı. Ben Oslo'da toplantının yapıldığı yeri ve KOORDİNATÖRÜN kim olduğunu çok merak etsem de hep birlikte farklı bir NOKTAYA seyahat etmeyi öneriyorum.
Ama ne olur sabırlı olun! Çünkü yakın dönem siyaset tarihimize DAMGA vuran bu TARZ DEVAM EDECEK!
Tarih: 26 Nisan 2011 SALI...
MHP'li Recai Yıldırım ile Metin Çobanoğlu'nun EVLİ kadınlarla uygunsuz görüntüleri İNTERNETE düştü.
Bahçeli, kasette "sağ seçmenin Allah belasını versin", "Sağ seçmen yuvarlaktır, her tarafa yuvarlanır" gibi sözler söyleyen iki ismin KELLESİNİ aldı.
Daha sonra kameraların karşısına geçip "Biz kaset siyasetine pabuç bırakmayız" dedi.
Tarih: 30 Nisan 2011 CUMARTESİ...
İkinci kaset yine Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu ile ilgiliydi. Bu kez görüntülerde PORNO sınırına yaklaşılmıştı.
Tarih: 7 Mayıs 2011 CUMARTESİ...
Üçüncü kasetin başrollerini Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez ile İhsan Barutçu paylaşıyordu. Ucuz görüntülerden çılgına dönen MHP lideri, iki ismin İSTİFASINI istedi. Bülent Bey biraz DİDİNSE de sonunda pes etti.
Barutçu ise "Bu benim özel hayatım" diyerek altındaki koltuğa yapıştı. Üçüncü kaset skandalının ardından sert çıkan Bahçeli "Kaseti olan başka kim varsa istifa etsin" diyerek gözdağı verdi. Bir gün sonraki İstanbul mitinginde "Ahlaki zaafları olanları aramızda barındırmayız" dedi.
Tarih: 14 Mayıs 2011 CUMARTESİ...
Bir hafta sonra O DÖNEM POPÜLER OLAN farkliulkuculuk.com isimli site Cihan Paçacı, Deniz Bölükbaşı, Mehmet Ekici, Osman Çakır, Ümit Şafak ve Mehmet Taytak'ın istifasını istedi ve ekledi: Yoksa kendileri bilir!
Tarih: 18 Mayıs 2011 ÇARŞAMBA Adı geçen isimler istifa etmeyince MERAKLA BEKLENEN görüntülerin FRAGMANI halkın beğenisine sunuldu. İstifa etmezlerse UZUN METRAJLI FİLM yolda tehdidi yapıldı.
Bunun üzerine Bahçeli, "ellerinde ne varsa yayınlasınlar, hiçbir arkadaşım istifa etmeyecek" resti çekti.
Tarih: 21 Mayıs 2011 CUMARTESİ...
Sabahın erken saatlerinde İLK KURBANIN görüntüleri evlere kadar geldi. Bunun üzerine sevgilisiyle görülen Mehmet Ekinci "buraya kadar" dedi ve gitti. ANONSU yapılan 6 kişi de internetten önce davranıp SIRRA KADEM basmak için ENTER tuşuna dokundu... TOPLU istifaların arkasından BAHÇELİ herhangi bir AÇIKLAMA yapmadı...
Şimdi ufak ufak gaza basalım...
GİZLİ görüşmenin SES BANDINI sızdıran güç, daha önce ŞEHİT cenazelerinden, BORSA spekülasyonlarından, FİNANSAL ve ASKERİ DARBE girişimlerinden sonuç alamamıştı.
Meydanlarda zaten ERDOĞAN rakiplerini ezip geçiyordu.
Oyunun değişmesi gerekiyordu, öyle de yapıldı.
İlk iş olarak DENİZ BAYKAL kulübeye gönderildi. CHP'deki OPERASYON kolay oldu.
Ne direnen, ne de "gitme" diyen oldu. Sıra MHP'ye gelmişti. Yukarıda özetlemeye çalıştığım gibi MAYIS skandal görüntülerle geçti. Hedef Bahçeli'ydi. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.
Kurt SİYASETÇİ Bahçeli, oyunu gördü ya da görmesi sağlandı.
Arkadaşlarının arkasında durmadı. Kendi koltuğuna DÜŞÜNÜLEN isme geçit vermemek için DİRENDİ...
Kasetle atılmak istenen İKİNCİ golü önledi.
Tabii bütün bu olup biteni MİT'in ses bandı çıkıncaya kadar anlamadık ve göremedik...
Çünkü REJİSÖR gerçekten iyi bir POKERCİYDİ...
OSLO görüşmesi sızınca KILIÇDAROĞLU hiç vakit kaybetmeden mikrofonların önüne geçip "Başbakan, Genelkurmay Başkanı herkes dinleniyor. Ülke kevgire döndü. Kim bilir daha neler var. Önümüzdeki günlerde neler çıkacak bilmiyoruz" dedi. Aynı anda MHP'den jet bir açıklama geldi: "Piyasaya verilen ses bandıyla Türkiye tehdit edilmektedir. Hükümetin terörle mücadele kararını engellemek için şantaj yapılmaktadır. Bu, Türkiye'nin terörle mücadelesine karşı bir komplodur..."
Yani 367 KRİZİNDE ve TÜRBAN çıkmazında AK PARTİ'nin yanında MİLLİ bir POZİSYON alan MHP yine üzerine düşeni yaptı. Çünkü REJİSÖR, CHP ve MHP'yi KASETLE beslemek istiyordu. CHP hazırdı da BAHÇELİ'yi hesap edemediler... YANİ kaset ellerinde patladı... ÜZGÜNÜZ... Başka sinemaya...
NOT: TÜRKİYE'de kurumlar artık aynı yöne kürek çekiyor dediğimizi unutmayın. Ülkenin kaderini çizmek için içeride güçlü bir İTTİFAK var.