BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 18 Ekim 2014

Pensilvanya Partisi!

Haziran-2015 seçimlerine adım adım yaklaşıyoruz. Her seçim önemlidir. Fakat bu seçim, çok kritik. Hayati özellikler taşıyor.
Çıkacak sonuçlar, Yeni Türkiye'nin kaderini belirleyecek çok yönlü gelişmelerin sinyallerini verecek. Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Başbakan olarak gireceği 2015 seçimlerine, "birinci parti çıkmak, yüzde 50 bandına oturmak ve en az 335 milletvekili çıkarmak" hedefiyle, dikkatle hazırlanıyor.
Seçim startını vererek AK Parti teşkilatına hız kazandırıyor. Uzun yıllardır seçim kazanamayan CHP'de, son anketlerde de devam eden olumsuz tablonun yarattığı huzursuzluk sürüyor. Hizipleşmeye geçici çare aranırken, diğer taraftan partiye katılan Mehmet Bekaroğlu gibi yeni isimlere yönelik tepkiler azaltılmaya çalışılıyor. MHP'de yüzde 10 altına düşme riski bulunuyor. Nitekim Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki AK Parti'nin milliyetçimuhafazakâr hamleleri giderek artan oranda halktan destek gördüğünden, bu risk güçleniyor.
HDP, cumhurbaşkanlığı seçiminde kazandığı puanları, anarşiye yol açan çıkışlarıyla kaybetmiş durumda. Muhalefetin alternatif olmayacağının ortaya çıkması, siyasal mühendisleri arayışlara sevk ettiği duyuluyor.
BİR)
Dünün düşmanları, bugünün dostları olarak hem Yeni Türkiye'nin geleceğini hem de kritik 2015 seçimlerini etkileyecek ilişkiler ağı içine giriyorlar: 'CHP-Doğan Medyası-Derin Almanya-İsrail ilişkileri, Cemaat-CHP-Doğan medyası dostluğu, Taksim/Geziciler-Cemaat-
Amerika Neo-Con işbirliği, Türkiye solu/sosyalistleri-İngiliz ortaklığı, Derin Almanya-
PKK dostluğu, hiç eksilmeyen İsrail-PKK ilişkileri. İKİ)17-25 Aralık darbesi sonrası, 30 Mart, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve son olarak HSYK seçimlerinde büyük darbe yiyen, Fethullah Gülen Cuntası, kaderini 2015 seçimlerine bağlamış görünüyor. İki yönlü çalışmaları göze batıyor. Yeni parti kurmak ve mevcut bazı siyasi partileri kurulacak yeni parti ile ittifak içine sokmak. Mustafa Destici'nin Büyük Birlik ve Abdurrahim Karslı'nın "Merkez Parti"si gibi. Sokak hareketlerinin yoğun olduğu günlerde Fethullah Gülen'in yaptırdığı gizli bir siyasi toplantı üzerinde fazla durulmadı. 11 Ekim akşamı AK Parti'den ayrılan İdris Naim Şahin, İdris Bal ile Büyük Birlik Partisi( BBP), bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Gülen medyasına mensup isimlerin katıldığı gizli bir toplantı yaptığı basına sızmıştı. Bu toplantıda, 'Milli Parti' adında yeni bir oluşumun konuşulduğu öğrenildi. Gülen'in emriyle Yeni partinin kurulması için temaslar yapan Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, "Çeşitli kesimlerin temsilcilerini bir araya getirdik. Uzun bir çalışma sonucu bir aşamaya geldik" demişti. Toplantıya katılan gazeteci Nevval Sevindi de "yeni parti arayışının konuşulduğunu" açıkladı.

SONUÇ
: Son cümlelerimi Zaman'daki yazılarına son verildikten sonra görüşlerini twittlerle paylaşan ve son twetinde; Fethullah Gülen Cuntası'nın karanlık odasını aydınlatmaya başlayan Hüseyin Gülerce'ye ayırıyorum: 7 Şubat, savaş ilanıydı. 25 Aralık topyekûn saldırıydı. Durdurmaya çok çalıştım. Ama çokbilmiş çekirge ile "müneccim" yaftası yapıştırıldı"...

SON SÖZ:
Allah, Türkiye'yi her türlü darbeciden korusun.