BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 24 Eylül 2011

Türkiye 'Dostane destek' Avrupa ise 'Sömürmek' için gider

"Sömürgeciler sömürdükleri bölgelerin kaynaklarına el, iş gücüne, pazarlarına el koyar ve aynı zamanda sömürgeleri altındaki halkın sosyo-kültürel, dini değerlerine baskı uygularlar.
Sömürgeciler kendilerinin sömürdükleri insanlardan daha üstün olduklarına inanırlar.
Sömürdükleri insanları gelişmemiş toplumlardan seçerler'' Somali'deki insanlık dramını yakından takip edenler, emperyal mantığa sahip ülkelerin dünyayı nasıl talan ettiklerini açıkça görmüştür.
19. Yüzyıl'dan beri İngiltere, Almanya, İtalya'nın Somali'yi sadece bir sömürge olarak kullanması yıllar sonra sefalet ve felaket getirmiştir.
Türkiye'nin Somali için ayağa kaldırdığı insanlık vicdanı, Başbakan Erdoğan'ın Libya üzerinde çeşitli oyunlar oynamaya başlayan Fransız Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin gözlerinin içine bakarak,"Emperyal mantığı bir yana bırakın" mesajıyla daha anlamlı noktalara gelmiştir.
Libya üzerinde sömürgeci emelleri olan Sarkozy'nin pastadan pay kapma tavırları adına yaptıkları ve Türkiye'yi devreden çıkarmaya çalışması ibretle izlenmesi gereken bir tiyatro gibi durmaktadır.
Türkiye, Müslüman ülkelere, diktatörlerin demir yumrukları altında ezilen halkların, "demokrasi, insan hakları, ekonomik gelişmeye" kavuşmalarını sağlamak için giderken, Batı'nın ne amaçla gittiğini ortaya çıkmıştır.
Libya operasyonu, İtalya, Fransa ve İngiltere'nin petrolü pay etmek için harekete geçtiklerini, asıl dertlerinin özgürlükler olmadığını göstermiştir.
Fransa'nın yıllar önce, Cezayir halkına nasıl bir vicdan gösterdiği insanlığın hafızasında canlı örnekleriyle yaşıyorken...
Sahte özgürlük koruyucularını anlamak daha kolay.
Emperyal devletler, vicdan tüm dünyaya hükmedene kadar silah ve barışı, kölelik ve özgürlüğü, işkence ve adaleti, diktatörlük ve demokrasiyi bir arada harmanlayıp harmanlayıp, kötünün iyisi olarak sunmaya da devam edecekler, ama Müslüman milletlerin uyanışı karşısında er veya geç dağılmaya mahkûmdurlar.

TARİH SAYFALARI

Yüzyıl önce, Osmanlı İmparatorluğu'nu parçalamak için Fransa ve İngiltere'nin neler yaptığını tekrar okursak, Başbakan Erdoğan'ın Sarkozy'e verdiği mesajı daha da iyi anlarız. 'Emperyal mantık' 100 yıl önce, Osmanlı imparatorluğunu parçalamış, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Balkanlar'da boşluğu halen doldurulamayan bir dünya düzeni ortaya çıkarmıştı.
I. Dünya Savaşı'nı, yani 100 yıl önceyi hatırlayalım. İngiltere, Irak'ı ve Filistin'i işgal ediyor.
Musul ve Kerkük petrollerini elimizden alıyor. Fransa, Suriye ve Lübnan'ı işgal ediyor, Hatay'ı Gaziantep'i, Adana'ya utanmadan geliyordu.
Türkiye, Kurtuluş Savaşı ile İngiltere ve Fransa'yı bugünkü sınırlarımız dışına atmış, çeşitli nedenlerle bundan ötesi ile ilgilenme imkânı bulamamıştı.
Yüzyıl sonra, Türkiye başını kaldırdı, tarihi genlerini konuşturuyor. Ortadoğu'da bölgesel güç konumunda, İsrail'e açıkça meydan okuyor. Filistin davasının ve Gazze'nin büyük sesi.
Suriye ve Lübnan ile vizeleri kaldırmış. Araplar'ın sevdiği, dünya Müslümanları'nın dertlerine çare arayan bir ülke olarak parlıyor.
Yüzyıl sonra Türkiye, etrafındaki coğrafya'da oynanan oyunlara müdahale etmeye başlamış, emperyalist devletlere, meydanın boş olmadığını göstermeye başlamıştır.

FRANSA'NIN MANTIĞI

19 ve 20. yüzyılın başında, Ortadoğu'da, Balkanlar'da, Asya ve Afrika da sömürgecilik yayılmıştır.
Avrupalıların tüm dünyada sömürgeci güç olarak yayılmasının da sözde meşru dayanağı olmuştur.
Fransa bir sömürgeci (emperyal) ülkedir. Fransız Sömürge İmparatorluğu, 20.
Yüzyıl'da İngiltere'nin ardından dünyanın ikinci büyük sömürge imparatorluğu olmuştur.
Ortadoğu'da Osmanlı İmparatorluğu'ndan koparılan Suriye ve Lübnan'ı yıllarca sömürge olarak kullanan Fransa, Afrika kıtasında, Cezayir, Fas, Tunus, Fildişi sahili, Dahomey, Fransız Sudan'ı, Moritanya, Nijer, Senegal, Haute Volta, Çad, Gabon, Kongo, Cibuti, Kamerun, Rodezya, Komor adaları, Moheli, Anjuan, Mayotte, Madagaskar, Şeysel, Karayipler, İnini, Berbice, Saint Dominik, Tobago, Virgin Adaları ve Guyana 'Emperyal mantık'la işgal etmiştir.
Genel Yayın Yönetmenimiz Ergün Diler'in yazdığı gibi, Tunus'ta başlayan Arap Baharı, Libya, Mısır, Suriye, Yemen, Bahreyn'de halkın ayağa kalkmasını sağladı. Ortadoğu'da milyonlarca insan ellerindeki TÜRK Bayrakları ile hem İsrail'e hem de zenginliklerini kemiren Batı'ya meydan okuyor. Bu tepki her geçen gün büyüyor. Emperyal devletlere, İngilizler'e, Fransızlar'a sormanın zamanı geldi?
Ne işiniz var buralarda? Artık, çekilin, gidin...