BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 17 Eylül 2011

"Sızdıranlara avuçlarını yalatacaksın"

MİT Eski Daire Başkanı Prof. Dr. Mahir Kaynak:
Devletin MİT aracılığıyla PKK'nın 3 yöneticisi ile yaptığı görüşmenin ses kayıtlarının internete düşmesi çeşitli boyutlarıyla inceleniyor.
Gazetemiz TAKVİM'in manşetten verdiği, "Dinleme alt yapısını Norveç İstihbaratı sağladı. "MİT-PKK görüşmesini" içeren CD'nin "Kod adı Mordehay" olan İsrail Gizli Servisi MOSSAD'ın Avrupa sorumlusu tarafından sızdırıldı'' haberi ile MİT eski Daire Başkanı Prof. Dr. Mahir Kaynak, "Sızma Avrupa işi.
Avrupa ile paslaşan Mossad ihtimali düşünülmeli"
açıklamasının üst üste çakışması büyük ilgi ile karşılandı.
Takvim'in "MİT-PKK görüşmesini" içeren CD, İsrail'in teknik takip işlerini yapan AL adındaki özel istihbarat birimine verildi. CD bir süre sonra ise İsrail Gizli Servisi MOSSAD'ın Avrupa sorumluluğuna getirilen ve "Kod adı Mordehay" olan ajana teslim edildi" haberi, Avrupa merkezli operasyonların derin bağlantılarına ışık tutuyor.
Gözleri Mossad'ın Avrupa teşkilatına çevirmek istiyorum.
Mossad'ın en kuvvetli istasyonları Avrupa'da çalışmaktadır. Mossad Avrupa'da ne isterse yapabilir; istediklerini gerçekleştirmek için bütün gerekli yardımı ise Avrupa'nın gizli servislerinden elde etmektedir.
Mossad'ın bölümlerinden, Yabancı İstihbarat Servisi-
Varash
'ın yeri hiçbir zaman bilinmez. Dikkatlice saklanır.
Varash, halka hiç açıklanmamıştır. Varash'ın görevi, çeşitli gizli servisler arasında bağlantı kurmaktır. İsrail istihbaratının deniz aşırı kolunu oluşturur. Bu şubenin ajanları diğer gizli servislerle bağlantı kurarlar. Politika Şubesi ajanları Londra, Roma, Paris, Viyana, Bonn ve Cenevre'de İsrail konsolosluklarında diplomasi kisvesi altında operasyonlarını yaparlar.

İNGİLİZ İSTİHBARATI

MİT eski Daire Başkanı Prof. Dr.Mahir Kaynak, Takvim'e "Burada kilit adam, İngilizce konuşan koordinatör. Tahminime göre, İngiliz Gizli Servis elemanı. İşte şifre burada. Görüşme banta alınmış.
İngiliz'de, Türkiye'de ve PKK Avrupa kanadında bilgi var. Sızma Avrupa işi. Avrupa ile paslaşan Mossad ihtimali düşünülmeli" demişti.
Burada bir hatırlatma yapmalıyız. "MI6" olarak bilinen İngiliz gizli servisi, İsrail Gizli Servis Mossad'la çok derin işbirliği içinde bulunmaktadır. MI6'nın kurucusunun da Yahudi finansör Lord Victor Rothschild olması konuyu açıklayan önemli bir ayrıntıdır.

BUNDAN SONRASI

Prof. Dr. Kaynak'la, "Bundan sonra neler olabilir" konusunu konuştum, Takvim'e detaylı analiz yaptı: "Sızdıranın hedefi neydi? Ne olmasını bekliyorlar? Sorusu ile konuya girdi. Sızdıranın amacına hizmet etmeyeceksin, ne yapacaksın?
Türkiye'nin politikasını değiştirmesini istiyor.
Değiştirmeyeceksin.
Kuzey Irak kara harekâtını durdurmak istiyor.
Durdurmayacaksın.
MİT müsteşarı Hakan Fidan'ı yemek istiyor, yedirmeyeceksin.
Terör örgütü ile devlet temaslarını kestirmek istiyor, kesmeyeceksin.
Operasyonları durdurmak istiyor, durmayacaksın. (Muhalefet kullanır, sıkıntıya girerim) demeyeceksin, stratejik hedef silahları susturmak, kanı durdurmak ise politikanı aynen uygulayacaksın.
Sızdırana, avucunu yalatacaksın.
Bölgesel güç konumunu sağlamlaştıracaksın. Geleceğe bakacaksın.''

KÜRESEL GÜÇLER

Prof. Dr. Mahir Kaynak, "Siyaseti güncel olaylarla değerlendirmek, söylenen ve yapılanlardan sonuç çıkarmak yerine dünyayı yönlendiren güçlerin politikalarının ne olduğunu anlamaya çalışmak daha faydalı olabilir" dedi, bazı öngörülerde bulundu: "Kendime göre bir model yaratıyorum. Diyorum ki, yeni düzen Amerika ve Rusya arasında kuruluyor. Türkiye bu ikisinin arasında bir denge unsuru olmaktadır. Dünyayı başıboş bırakırsak gidişatı da şansa bırakmış oluruz. Oysa birtakım şeyler hesaplanıyor, planlanıyor.
Rusya ile ABD, Avrupa Birliği'ni dağıtacaklar, Çin'i sınırlandıracaklar. Çin'in bölgedeki atlama taşı İran'dı. İran'a karşı da tavır aldılar.
Ortadoğu'yu yeni taliplerine, yani Çin ve AB'ye karşı Türkiye koruyacak. AB ile ilişkilerimiz giderek kopuyor.
Türkiye, Ortadoğu ve Afrika'da rol alıyor. Amerika, Afrika'yı Türkiye'ye emanet ediyor. Biz Afrika'da uzun vadeli işler yapacağız. Yollar yapacağız, kuyular açacağız ve burada var olacağız. Bu bir yardım mı, yoksa orada egemen olmak kaygısı mı?
Somali, Afrika'ya giriş kapısıdır. Çin, orada yer tutmak istiyor.
Bütün Afrika'da var olmak niyetinde ve şimdi onu engellemeye çalışıyorlar. Bunu da Amerika engelleyemez. Türkiye'nin oralara Müslüman kimliğiyle gitmesi önemli.''