BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 10 Nisan 2011

Bedrettin Dalan 27 aydır yurt dışında

Interpol (Uluslararası Polis Teşkilatı) tarafından Kırmızı Bülten'le aranan Bedrettin Dalan, 7 Ocak 2009'da yurt dışına kaçmıştı. Dalan'ın 27 ay geçmesine karşın yakalanamamasının ardında ne gibi iç ve dış dinamiklerin bulunduğu merak ediliyor.
Dalan'ın, tutuklanmamak şartıyla ifade vermek için Türkiye'ye gelebileceği öne sürüldü. Dalan'ın bunun için yarın avukatı aracılığıyla ikinci kez mahkemeye talepte bulunacağı öğrenildi. Dalan'ın avukatı Celal Ülgen, "Dalan gelmek istiyor. Tutuksuz yargılama talebimiz reddedildi. Yarın ikinci talebimiz olacak. Burada, talebimizin reddine ilişkin yapılan hataları sıralayacağım. Mahkemeler gerçeği ortaya çıkarmak için vardır. Biz de bunun için çalışıyoruz" dedi.

Ülgen: Hala Avrupa'da
Dalan'ın nerede olduğuna ilişkin sorumuza, avukat Celal Ülgen, "Avrupa'da" karşılığını verdi. Dalan, son olarak 26 Kasım 2009'da Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da görüntülendi. Uzun bir süre Amerika'da kalan Dalan'ın, Amerika'nın ardından Finlandiya, Hollanda, Almanya, Rusya, Belarus, Suriye ve tekrar Belarus'a geçtiği belirtiliyor. Dalan'ın şu sıralar ise Hollanda'da olduğu kaydediliyor.
İrticayla Mücadele Eylem Planı davası iddianamesinde bir numaralı şüpheli sanık, İstek Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan.
Dalan'ın adı Ergenekon iddianamelerinde fikri ve mali lider olarak da geçiyor.
İddianamede, Dalan hakkında şöyle deniyordu: "Ergenekon terör örgütü üyeleriyle görüşüp askeri müdahalenin bir zorunluluk olduğu yönünde onları teşvik ederek cesaret verdi. Dalan, bu yöndeki motivasyonları güçlendirmeye çalıştı. Örgütün stratejisi doğrultusunda uluslararası ilişkileri yürüttü. Darbe sonrası kurulacak hükümette 'Başbakan olma' görevini üstlendi."

Lisan kursuna gidiyor

Ergenekon davasında yargılanan Turan Çömez de 1 Temmuz 2008 tarihinde yurt dışına çıktı. 32 aydan beri yurt dışında bulunuyor. Çömez'in Londra'da lisan kurslarına devam ettiği biliniyor.
Tutuklama kararı çıkmış olmasına karşın hakkında Kırmızı Bülten'le arama yok.
Çömez'in Türkiye'deki dostları ile internet aracılığıyla haberleştiği söyleniyor.