Tarihi 2 Ağustos 2009

Yaşam alanımda dengedeyim

* Sevgili Işık Hanım rüyamda 5-6 kişilik, ne için olduğu belirsiz bir sıraya girmişim. Sıra başında nefis resim çizen ortaokul arkadaşım Ali Candar var. Birisi Ali'nin 20 lirasını alıp gidiyor. Upuzun boylu Ali'nin sıranın başında olması garip diye düşünüyorum. Sonra arkadaşımın yanına gidiyorum. "Seni kandırıp 20 liranı aldı değil mi? İstersen yakalayabilirim" diyorum. Ali pek oralı olmuyor. Sonra ben neden gidecekmişim ki isterse o gitsin diye düşünüyorum.
Gece oluyor. Bir duvarın önüne bir kedi yavrusu, cep telefonu ve cüzdanımı bırakmışım. Sanırım burası az önce Ali'yle konuştuğum yer ama artık o yoktu. Uzaklaşıyor ve karşıdan eşyalarımı kimse ellemesin diye kontrol ediyorum. Bir ara kediyi seviyorum. Kediyle birlikte başka bir şeyi daha okşuyorum ama nasıl bir hayvan hatırlamıyorum. Burası lüks bir semte benziyor. Sonra ortam değişiyor. Sanırım sabah erken saatlerdi. Kedi, cüzdanım ve telefonum siyah, geniş ve lüks bir arabanın bagajındaymış. Bu arabaya doğru yürürken karşıdan Nejat Uygur geliyor. Şimdiki halinden çok daha genç ve sağlıklı. Arabanın bagajında cüzdanı göremeyince genç bir adam, "Cüzdanını mı arıyorsun? Belki kedi cebine koymuştur" diyor. "Doğru, smokinine koymuş olabilir" diyerek espirili karşılık veriyorum. Kedi ve cüzdanı buluyorum. Sanırım kediyi bu lüks arabanın bagajında bırakıyor, cep telefonu ve cüzdanımı alıyorum. Kedi sanırım bana ait değil.
(Adı saklı)

Sevgili Rüya Dostu; 20 sayısı bu rüyan için, erkek ve kadın enerjini dengelemen gerektiğine işaret ediyor. İçinde özellikle haksızlık yapan insanlara karşı öfke duygun var. Haksızlıklara deneyim olarak bakmak, sana ve yaşayan kişilere neler öğrettiğini fark etmek öfke duygunu iyileştirebilir. Yaşam nasıl inançlarımızın bir yansıma ise rüyalarda bize ayna oluyor. Yani neyi düşünürsen onu yaşıyorsun. Neye inanırsan onu gerçek kılıyorsun. İnancını değiştirdiğinde benzer deneyimleri hayatına çekmezsin.
Rüyanda Güzel olan şi ki artık başka insanların yaşadıklarına karışmıyorsun. Lütfen "Erkek ve dişi enerjimi dengeliyorum. Yaşam alanımda dengedeyim" cümlesini tekrar edelim.
Endişe duyma, rüyaların çok güzel. Sanatçı yönün çok fazla. Bir şekilde daha aktif hale gelebilirsin. Yeteneklerini kullanacağın alanlara geçebilirsin. Rüyana giren kişilerin özelliklerine bak. Onları başarılı kılan ne? Beğendiğin özellikleri ne? Eleştirdiğin neler var? Olumlu olanları hayatına geçir. Eleştirdiğin şeyler sende varsa lütfen onları değiştirmek için gereken çabayı göster. Kimliğin konusunda, kim olduğun konusunda sorular sorduğun bir dönemdesin. Seni nelerin mutlu edeceğini araştır. İçinde sana heyecan veren hayallerin peşinden git. Yeni bir oluşum içersindesin. Aslında kendini çok iyi tanıyorsun ama harekete geçme konusunda eksiklerin var. Belki cesaret ya da aileden onay isteği...
Kedi, benliğinin dişi yanını temsil ediyor. Yine erkek ve dişi enerjisi kapısına geldik. Yaşamın içinde, seçimlerinde hangi yön ağır basıyor? Lütfen yazdığım olumlamaya devam edelim. "Rüyalarda biraz endişem olsa da ondan daha baskın duygu kendine güven duygusu. Endişeyi hissediyorum ama içim çok rahat..."
Sevgi ve Işık'la...