BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan, 15 gündür dünyayı uyarıyordu. "Katil Netanyahu durdurulmalıdır. Küresel savaş riskleri artmaktadır" diyordu.
ABD Başkanı Trump'la, Rusya lideri Putin'le, Almanya Başbakanı Merz'le görüşmüş uyarmıştı. Ne yazık ki, ABD Başkanı Trump, EVANJELİST-SİYONİSTLERE TESLİM OLDU. İran'ın Fordo, Natanz ve İsfahan nükleer tesislerini vurdu. Dünya nefesini tuttu.
İran-İsrail savaşında çok kritik 48 saat içine girildi. Dışişleri Bakanlığımız "Türkiye saldırının sonuçlarından derin endişe duymaktadır" diyerek kritik saatlere yönelik dünyayı uyaran bir açıklama yaptı.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye olarak, bölgede İsrail saldırganlığıyla başlayan çatışmanın yayılması ve güvenlik ortamının istikrarsızlaşması riskine her vesileyle dikkat çekmiştik. İran'ın nükleer tesislerine ABD tarafından bugün (22 Haziran) yapılan saldırı, söz konusu riski en üst düzeye çıkarmıştır" ifadelerine yer verilirken şunlar kaydedildi: "Türkiye, ABD'nin İran İslam Cumhuriyeti'nin nükleer tesislerine yönelik saldırısının muhtemel sonuçlarından derin endişe duymaktadır. Yaşanmakta olan gelişmeler bölgesel ihtilafın küresel düzeye taşınmasına neden olabilecektir. Bu felaket senaryosunun hayata geçmesini istemiyoruz.
İlgili tüm tarafları sorumlu davranmaya, saldırıları an itibarıyla karşılıklı olarak durdurmaya ve daha fazla can kaybına ve yıkıma yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz. İran'ın nükleer programına ilişkin ihtilafın tek çözüm yolu müzakerelerden geçmektedir. Uluslararası toplumu, taraflar arasında diplomatik bir çözüm bulunması yönündeki çabaları desteklemeye çağırıyoruz.
Türkiye, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye ve yapıcı katkılar sunmaya hazırdır." Trump'ın İran'ın nükleer tesislerini bombalaması sonrası, katil–soykırımcı Netanyahu, ABD Başkanı Trump'a teşekkür etti.
İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, ABD'nin İran'daki nükleer tesislere yönelik saldırılarından önceden bilgilendirildi Tüm bunlar olurken İran Dışişleri Bakanı Arakçi İstanbul'a geldi. "İran, ABD'nin nükleer tesislerine yaptığı saldırıları kınamaktadır.
ABD'deki BM kurallarını ihlal etmiştir. Washington'daki kanun tanımayan idare, bu saldırıların karşılığından sorumludur. ABD soykırım rejimi ile saldırdı" dedi ve şöyle devam etti: Bu tür saldırganlık karşısında sessiz kalmak, dünyayı daha önce hiç görmediğimiz bir kaosa götürecektir. Diplomasiye ihanet eden ABD'dir, Siyonist rejimi destekleyerek bu yasa dışı savaşı desteklemektedir.
Amerikan idaresinin bu anlamda sonuçlarda tek ve tam kapsamlı İran Dışişleri Bakanı Arakçı, "Saldırılara yanıt verme seçenekleriniz neler?" sorusunu şöyle cevapladı: Bir dizi seçenek var önümüzde, söyleyeceklerimiz bu kadar.
HÜRMÜZ BOĞAZI ÇOK ÖNEMLİ. KAPATILIRSA NE OLUR? İran'ın Hürmüz Boğazı'nı kapatması durumunda dünya genelindeki petrol akışının yüzde 20'sinin etkilenebileceği belirtiliyor.
SONUÇ: Trump'ın Evanjelist-siyonist Pentagon, CIA, Silah baronlarına teslim olarak İran nükleer tesislerini vurması çok kritik saatleri başlattı. Evet İkinci Dünya Savaşı öncesini yaşıyoruz.