Yaptığı saldırıların ekranlardan yayınlanmasını.
Hatta mümkünse canlı yayınlanmasını… Gece karanlığı… Peş peşe izli mermiler… Karakola, Tugay'a düşen havan topları.
Maşallah bunların hepsi var.
Mesela son saldırı… Bırakın ekranları… Sabahın köründen itibaren gazetelerimizin internet sitelerine girdi. "İşte saldırı anı" diye.
Bir tane de değil ha.
İki görüntü birden.
Askeri karakola mermi ve havan topu yağıyor gecenin karanlığında.
Karakolda ışıklar gidiyor.
Dakikalarca "Ta ta ta" sesler yırtıyor karanlığı… Ve orada askerlerimizin öldüğünü hissediyor… Yaşıyorsunuz… Lanet okuyorsunuz.
PKK ne ister?
Askerin bir heyetle sokağa dalmasını… Peşinde onlarca kameralı gazeteci taşımasını… Bir kapıyı çalmasını… Camdan bakan ana ve kızının … Şehit haberinin geldiğini anlaması ile çığlıklarını… Ve bu çığlıkların televizyonlardan yankılanmasını… Gazetelerde "İşte o an" diye poster yapılmasını… Yürekten ister… Bunu yapanları imkanı olsa PKK Gazetecilik madalyası ile ödüllendirmeye bile hazır ve nazırdır.
PKK ne ister?
Bayraklara sarılı tabutları… Şehitleri taşıyan askerlerin rap rap yürüyüşünü… Törendeki göz yaşlarını… Bükülen boyunları… Canlı canlı yayınlanmasını ister.
Gündüz 19 haber kanalında döndüre döndüre yayınlanmasını… Akşam ana haber bültenlerimizin şehit cenazeleri ile taşmasını… Dört gözle bekler.
PKK ne ister?
O haberleri izleyenlerin sokaklara taşmasını..
Öfkeyle protesto yürüyüşleri yapmasını… Kürtlere saldırmasını… Ortalığın birbirine girmesini… Televizyonların "Olay yerinden bildiriyoruz" diye hava atmasını… Felaket tellalı haline getirilmiş muhabirlere böbürlenerek bağlanmasını… İsteye isteye bir hal olur.
PKK başka ne ister?...
Onlarca televizyonda uzmanların, yazarların, emekli askerlerin ekrana sürülmesini… "Efendim saldırı şöyle yapıldı, böyle yapıldı" diye saatlerce toplumu germesini… Anlı şanlı yazarlarımızın… "Dün gerçekleştirilen saldırı, PKK'nın terör tarihinin en iyi planlanmış saldırısı" diye yazmasını ister… Nitekim bunu aynen yazan da çıkmıştır. "En iyi planlanmış saldırı"… Cümleye bak.
Hayranlık var.
PKK daha daha ne ister?
"İşte saldırının detayları…
İşte saldırının bilinmeyenleri…
İşte saldırıda gözlerden kaçan ayrıntı" diye manşetler atılmasını ister.
En ince detayların, eciğin bücüğün ne varsa yazılmasını ister.
Nitekim yukarıdaki manşetlerin hepsi atılmıştır.
Peki Türk medyası ne yapmalı?
Hah hah hah… Soruya bak…
Zaten yapıyor yapacağını…