Meğer kaşık kaşık tüketiliyormuş... Tek lokması bile beyin hücrelerini çürütüyor!
Beynimiz vücudumuzun en karmaşık ve önemli organlarından biri. Haliyle tüm vücut fonksiyonlarını yöneten ana merkezi korumak adına doğru beslenmek önemli. Öte yandan yanlış beslenme alışkanlıkları sadece beyin sağlığını değil aynı zamanda tüm mekanizmayı olumsuz etkileyerek uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu sebeple sağlığımıza zarar verebilecek yiyecekleri bilmek ve bu tür yiyeceklerden uzak durmak oldukça önemlidir. İşte ömrü kısaltabilecek ve sağlığımızı riske atabilecek o besinler...
Beyin, tüm vücut fonksiyonlarını yöneten en karmaşık organ! Beynin sağlıklı kalabilmesi için doğru beslenmek oldukça önemli. Kötü ve dengesiz beslenme alışkanlıkları ise beyin fonksiyonlarını zayıflatırken aynı zamanda sağlığı riske atıyor. Farkında olmadan kaşık kaşık tüketilen bazı besinler var ki beyin hücrelerini olumsuz etkiliyor. Peki bu besinler hangileri? İşte konuya ilişkin detaylar...
(Takvim Foto Arşiv)
İşlenmiş gıdalar
Bu kategorideki gıdaların uzun süreli tüketimleri beyin ve vücut sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkiler yaratabilir. Bu besinlerdeki oksidatif maddeler beyindeki nöronlara zarar vererek Alzheimer gibi hastalıklara zemin hazırlayabilir. Özellikle patates cipsi, paketlenmiş kurabiyeler ve şekerlemeler gibi yiyecekler beyin hücrelerine zarar veren başlıca işlenmiş gıdalar arasındadır.
(Takvim Foto Arşiv)
Yüksek şeker oranına sahip besinler
Şeker anlık enerji sağlar ancak fazla tüketimi insülin direncine neden olarak enerji metabolizmasını bozar. Yüksek şeker içeren içecekler, gazlı meşrubatlar ve tatlılar beyin ve karaciğer gibi hayati organlar üzerinde toksik etki yapabilir.




