Japon diyetisyen ve beslenme uzmanı Asako Miyashita, uzun ömürlü yaşamanın anahtarını arayanlara değerli ipuçları sunuyor. Miyashita, Japonların sıklıkla tükettiği gıdaların sağlık ve uzun ömür için kritik öneme sahip olduğunu belirtiyor. İşte 100 yaşına kadar yaşatan besinler...
Aşağıda yer alan 3 besin japonların sağlıklı ve uzun yaşamlarının bir parçası olarak kabul ediliyor. Özellikle Okinawa Adası'nda yaşayan ve 100 yaşını geçen insanların yoğunluğu, bu besinlerin uzun ömür üzerindeki olumlu etkilerini desteklediğini ortaya koyuyor.
BALIK: Miyashita, diyetinde düzenli olarak yağlı balıkları tercih ediyor. Somon ve ton balığı gibi balıkların omega-3 yağ asitleri içermesi, kan basıncını düşürmeye ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur.