Ev hanımları böyle değerlendiriyor: İftardan kalan pideleri sakın çöpe atmayın!

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi pide, zaman zaman fazla alım veya tüketilmeme sebebiyle bayatlayabiliyor. Ancak usta şeflerin keşfettiği yeni bir formül sayesinde, bayat ekmekler artık mutfakta yeniden değer buluyor. Pratik, ekonomik ve lezzetli bir çözüm sunan bu tarif, Ramazan sofralarına farklı bir boyut katıyor.

Giriş Tarihi 20 Mart 2024, 09:43 Güncelleme 20 Mart 2024, 09:43
Ev hanımları böyle değerlendiriyor: İftardan kalan pideleri sakın çöpe atmayın!

İÇİNDEKİLER

Ramazan ayı geldiğinde iftar ve sahur sofraları, bereketin ve paylaşmanın simgesi haline geliyor. Ancak sıklıkla karşılaşılan bir sorun da bayat ekmeklerin masalarda birikmesi oluyor. Artık bu sorunu çözmek için mükemmel bir tarif var! İşte artık pideleri değerlendirmenin en lezzetli yolu...

MALZEMELER

1,5 ekmek veya pide (bayat)
1,5 su bardağı süt (300 ml)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 su bardağı beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Kaşar peyniri

YAPILIŞI

İlk olarak bayat ekmek veya pideleri küp küp doğrayın.
Bir karıştırma kabında yumurtaları, tuzu, kabartma tozunu, sıvı yağı ve sütü iyice çırpın.

Hazırladığınız sosun içine ezilmiş beyaz peyniri ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın ve içine sosladığınız ekmek parçalarını yayın.

Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve tekrar soslanmış ekmek dilimlerini yerleştirin.
Ekmekleri düzeltip, üzerlerine bolca kaşar peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.