Seçil Erzan fonunda yeni gelişme | Annesinin doktorunu da dolandırmış! Dosyaya iki kişi daha eklendi! Çekmecesinden çıkanlar şoke etti

Yüksek kar getirili özel ve güvenilir fon vaadiyle aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Konu ile ilgili sessizliğini bozan Emre Belözoğlu, "Fon vurgununu ben patlattım" dedi. Fonla ilgili ismi geçen Fatih Terim içinse, "O da benim gibi bunun bir fon olduğunu düşünerek bu işe girmiştir" diye konuştu. Öte yandan Erzan tarafından dolandırıldıklarını ileri süren 2 kişi için daha iddianame düzenlenirken, Seçil Erzan'ın bankadaki çekmecesinden çıkan enerji ve büyü yazılı onlarca kağıt görenleri hayrete düşürdü.

Giriş Tarihi 22 Aralık 2023, 11:18 Güncelleme 22 Aralık 2023, 13:46
Seçil Erzan fonunda yeni gelişme | Annesinin doktorunu da dolandırmış! Dosyaya iki kişi daha eklendi! Çekmecesinden çıkanlar şoke etti

İÇİNDEKİLER

Yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil olduğunu söyleyerek aralarında tanınmış futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu çok sayıda kişiyi 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen Şube Müdürü Seçil Erzan'ın davasında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

FİNANSAL SIKINTILARI AŞMAK İÇİN BÜYÜ ENERJİ GÖNDERMİŞ
Seçil Erzan'ın çekmecesinden çıkan büyülü yazıların da dava dosyasına girdiği tespit edildi. Aşk hayatını düzene koymak için evrene enerji yolladığına ilişkin yazıları bankadaki çekmecesinden çıkan Erzan'ın finansal sıkıntılarını aşmak için de kağıtlara yazdığı yazılarla enerji gönderdiği görüldü.

Erzan'ın 23 milyon 700 bin liralık kredi çeken bir ismin evraklarına yüzlerce 50 rakamını yazdıktan sonra Reiki felsefesinin Türkiye'deki hocası olarak bilinen Mehmet Aslan'ın ismiyle birlikte, "Mehmet Aslan hocamın bana getirdiği platin bolluk bilinci uygulamasını aktif ediyorum" yazdığı belirlendi.

BANKA YETKİLİLERİ TARAFINDAN MAHKEME DOSYASINA GETİRİLDİ
Sabah'ta yer alan yeni belgelere göre söz konusu evraklar banka yetkilileri tarafından mahkeme dosyasına getirildi. Mahkeme bankanın getirdiği yeni belgeleri incelemeye aldı.

MADDİ DÜNYANIN ÜSTADI OLMA YOLUNDA ADIM
Erzan'ın finansal bataklıktan kurtulabilmek için başvurduğu platin bolluk uygulaması Reiki felsefesine göre, kişinin sahip olmayı dilediği tüm bolluğu ve refahı yaşamına getirmek için bir araya getirilmiş altıncı boyuta ait enerji ve frekanslardan oluşuyor. Uygulamayla, bolluk bilinci uyandırılarak aktive ediliyor ve kişi altıncı boyutun refah frekansı ile uyumlanıyor. İnanışa göre kişi bu yolla kendi içindeki 'yoksulluk illüzyonuna son veriyor.Süreç içerisinde uygulamayla birlikte kişinin beynindeki uyuyan bölümler uyandırma işlemi başlatılıyor ve bu işlem bolluk bilinç bilgisi uyandırılana kadar devam ediyor. İnanışa göre özellikle bu uygulamayı yapan kimse maddi dünyanın üstadı olma yolunda ilk adımı atıyor.


Ayrıca dava dosyasında Emre Belözoğlu'nun, Seçil Erzan fonundan kuzeni Volkan Bahçekapılı aracılığıyla haberdar olduğu ortaya çıktı.

FATİH TERİM SORULDU
Fona tam 4 milyon 292 bin kaptıran Belözoğlu'na dosyada adı geçen ve hesap hareketleri takip edilen Fatih Terim'in Seçil Erzan'ın tezgahında rolü olup olmadığı soruldu. Belözoğlu "Ben Fatih Terim'in bu işin içinde bilerek kalmayacağını düşünüyorum. Fatih Terim'in benim gibi bunun bir fon olduğunu düşünerek bu işe girdiğini düşünüyorum" dedi.

OLAYI BEN PATLATTIM
Belözoğlu Erzan'la sadece bir kez görüştüğünü söyledi. İkinci imzasında bankaya gidip bunun gerçekliğini sorguladığını söyledi. Bilinenin aksine Seçil Erzan skandalını kendisinin ortaya çıkardığını söyledi. Belözoğlu "Şimdi herkes Seçil Erzan dosyasını ben patlattım diyor ya. Olayı ben patlattım. Ben gittim bankaya. Polisi ve müfettişleri ben çağırdım, olayı ben çıkardım ortaya" dedi.

MAĞDUR SAYISI 21'E YÜKSELECEK
Öte yandan İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Seçil Erzan ve para dolu çantaları taşıdığı iddia edilen Ali Yörük'ün tutuklu diğer 5 sanığın tutuksuz yargılandığı davaya ilişkin ek bir iddianame daha hazırlandı. Ana dava dosyasıyla birleştirilmesi için hazırlanan iddianamede Seçil Erzan'ın annesinin kalp doktoru Deniz Güzel ile Erzan'ın bankanın Florya'daki şubesinde müdür iken hesaplarını yönettiği Nuray Şengüller de müşteki olarak yer aldı. İddianame kabul edilirse Seçil Erzan'ın dolandırıcılık suçundan yüzlerce yıl yargılandığı dava dosyasında mağdur sayısı 21'e yükselecek ve istenen ceza oranı artacak.



"GEREKİRSE BEN SANA PARA VERİRİM"
Nuray Şengüller şikayet dilekçesinde Eczacı olan hasta eşinin tedavisi için sık sık para çekmeye bankanın Florya şubesinde gittiğini anlattı. Seçil Erzan'ın o dönem şube müdürü olması nedeniyle tanıştıklarını ileri sürdü ve şunları söyledi: "Seçil bana Nuray abla çok hastane masrafın oluyor, paran hesabında eriyor, gel paranı Denizbank'ın özel ve gizli fonuna yatıralım, bu fona sadece özel müşteriler giriyor, giriş için 100-150 milyon TL gerekli ancak ben müdür olduğum için seni bu fona sokmaya çalışacağım. Ben de kendisine devamlı hastane masraflarım olduğunu, paraya sıkıştığımı, para çekmem gerekeceğini söyledim. O da bana 'Stopaj ayarlamalarını yapacağım gerekirse kendim sana para veririm' dedi. Seçil Erzan'ın teklifini kabul ettim. Şubede bulunan 5 milyon paramı çektim ve evimde sakladığım 56 bin 600 dolar paramı da yanıma aldım. Banka şubesinde kendisine verdim."

"5 MİLYON TL'Yİ ELDEN VERDİM"
Eşinin ailesinden miras kalan Gedikpaşa'daki iş hanının satılma sürecinden Seçil Erzan'ın bilgisi olduğunu söyleyen Nuray Şengüller, "Seçil bana 'O iş hanını satmadınız mı, hemen satın, fonda açık var, fon yeniden düzenleniyor, satıp parayı fona yatırın, daha yüksek kar edersiniz, bütün paranı alırsın" şeklinde inandırıcı söylemlerde bulundu. Bize düşen 5 milyon TL'yi Levent şubesine giderek Erzan'a elden teslim ettim" dedi.

'FONDA AÇIK VAR' DİYEREK TEKRAR KANDIRDI
Parasının akıbetini sürekli sorduğunu ve ödeme istediğini söyleyen Şengüller, memleketi Samsun'da olduğu süreçte kardeşi Hacer Erginsoy'un hesabına Seçil Erzan'ın "Tan" soyisimli bir hesaptan 165 bin dolar para gönderdiğini anlatarak, "İstanbul'a geldikten sonra Seçil Erzan bana elden 147 bin 600 dolar parayı elden Denizbank Levent Şubesi içerisinde verdi. Bu şekilde Seçil Erzan tarafından bana 312 bin 600 dolar para verilmiş oldu. Bir süre sonra Seçil Erzan yine benimle iletişime geçti. Bana 400 bin dolarımın olup olmadığını sordu. Fonun tekrar açıldığını, tekrar para toplanacağını söyledi. Ben de o kadar olmadığını sadece 312 bin 600 dolar param olduğunu söyledim" dedi. Daha sonra elindeki 312 bin 600 dolar parayı tekrar kendi evinde Seçil Erzan'a verdiğini söyledi. Toplam 10 milyon TL ve 56 bin 600 dolar para kaybının olduğunu iddia eden Nuray Şengüller şikayetçi olduğunu belirtti.

ANNESİNİN DOKTORUNU DA DOLANDIRDI MI?
Seçil Erzan'ın annesinin doktoru Kardiyoloji Uzmanı Deniz Güzel'in ise savcılık değerlendirmesinde 125 bin dolar dolandırıldığı ifade edildi. Seçil Erzan ifadesinde Deniz Güzel için, "Deniz Güzel annemin kardiyolog doktorudur. Deniz Güzel bana parayı değerlendirmem için vermiştir. Ben de 150 bin dolar parayı Deniz Güzel'den aldım. Daha doğrusu Deniz Güzel Nazlı Can'ın hesabına bu parayı havale etmiştir" demişti.

Seçil Erzan'ın para kuryesi olduğu iddia edilen sanık Nazlı Can ise ifadesinde ise Deniz Güzel hakkında, "Seçil Erzan beni arayarak 'Deniz de fona para yatıracak. Ben bankacıyım benim hesabıma para yatıramaz. Senin hesabına yatırsın' dedi. Hatırlayamadım bir tarihte beni bankaya çağırdı. Deniz Güzel tarafından hesabıma gönderilen parayı çektim ve Seçil Erzan'a teslim ettim" dedi.

125 BİN DOLAR PARAYI TESLİM ALDIĞI TESPİT EDİLDİ
Habertürk'te yer alan habere göre; Savcılık yaptığı değerlendirmede Seçil Erzan'ın Deniz Güzel'i Denizbank bünyesinde yatırım yapacağını söyleyerek fona para aktarmaya ikna ettiğini, Güzel'den 125 bin dolar parayı teslim aldığını belirtti. "Seçil Erzan ifadesinde parayı aldığını ikrar etmiştir, bu haliyle Seçil Erzan ve Nazlı Can başından itibaren fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek Deniz Güzel'i 125 bin dolar dolandırıldıkları anlaşılmıştır" ifadelerine kullanıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN