Seçil Erzan'ın milyonluk vurgununda yeni detaylar! Avukata her şeyi anlatmış: İstesem Arda'nın parası ile kaçardım! Meğer o isimler ifadeye çağrılmışlar

Türkiye'nin günlerdir konuştuğu Seçil Erzan vurgununda yeni detaylar ortaya çıktı.Seçil Erzan’ı hapishanede ilk ziyaret eden avukata ulaşıldı. Dolandırıcılık davalarında tecrübeli olan avukat, yaklaşık bir saat süren görüşmede Seçil Erzan’ın kendisine "Arda Turan’dan aldığım son parayla kaçardım, kimse de beni bulamazdı." dediğini aktardı. Öte yandan Erzan'ın Bozcaada'daki evinde verdiği davet ile alakalı olarak da yeni bilgiler gün yüzüne çıktı. Erzan, Fatih Terim’in davetli olduğundan Hakan Ateş’in kesinlikle haberi olmamasını istemiş. Olaya ilişkin kimi müşteki, kimi mağdur olarak onlarca kişi ifade verirken, Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun ifadelerinin alınmaması ise büyük bir soru işaretine neden olmuştu. İki ismin ifadeye çağrıldığı öğrenildi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 07 Aralık 2023, 11:14 Güncelleme 07 Aralık 2023, 11:34
Seçil Erzan’ın milyonluk vurgununda yeni detaylar! Avukata her şeyi anlatmış: İstesem Arda’nın parası ile kaçardım! Meğer o isimler ifadeye çağrılmışlar

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin konuştuğu milyon dolarlık vurgunda adli süreç devam ederken, yeni bilgiler gün yüzüne çıktı.

Seçil Erzan'ın 11 Nisan'da tutuklandıktan sonra Bakırköy Kadın Cezaevi'ne konularak burada iki kişilik bir koğuşa yerleştirildiği ve ilk günün ardından koğuş arkadaşıyla kendi durumu hakkında konuştuğu ortaya çıktı.

Avukata ihtiyacı olduğunu söyleyen Erzan'a koğuş arkadaşı da kendi avukatını önerdi. Kısa bir süre sonra da bu avukat Erzan'ı ziyarete geldi. Cezaevi kayıtlarına göre Erzan ile avukat 1 saatten fazla görüştü.

YORGUN VE ŞAŞKIN GÖZÜKÜYORDU
Seçil Erzan'la görüşen ve ismi cezaevi ziyaretçi kayıtlarında olan o avukata ulaşıldı. Hürriyet'te yer alan habere göre; Avukat Erzan'ın o görüşmede kendisine söylediklerini ve kendi izlenimlerini şöyle anlattı:

"Üzerinde hâlâ tutuklandığı zamandan kalan kıyafetler vardı. Ayakkabıları şıktı. Yorgun ve şaşkın görünüyordu. Şok halindeydi diyebilirim. Çok dolandırıcılık davasına baktım, tecrübeliyim. Bu kadının profesyonel bir dolandırıcı mantığıyla hareket ettiğini sanmıyorum. Anlattıklarına bakılırsa da bir sarmala girmiş, etrafındakilere para kazandırmış.


ARDA'NIN PARASI İLE KAÇARDIM
Avukat tıkanacağı belli olan bu süreci neden devam ettirdiğini kendisine sorduğunu belirterek Erzan'ın şunları söyleğini belirtti:

'Artık sürecin nerede sona ereceğinin derdinde değildim, anı kurtarmaya çalışıyordum. O kadar kendimi kaybetmiştim ki açığı kapatmak için elimden geleni yaptım. Çarkı döndürmeye o yüzden devam ettim. İlk para aldıklarım da sürekli sıkıştırıyor, para alıyordu. Akrabalarım da dahil. Para yetiştirmeye çalıştım. Plan yapacak çok vaktim ve enerjim yoktu. Eğer bir planım olsaydı Arda Turan'dan aldığım son parayla kaçardım, kimse de beni bulamazdı. Hep sarmalın içindeydim. Sadece bu süreçte üstüm başım, kıyafetim ve diğer gündelik lüksüm vardı. Kendime harcadığım tek para Bozcaada'daki eve harcadığım 500 bin dolar. Gerisi hep sarmalın içinde."



ZORLA PARA VERMEYE ÇALIŞANLAR BİLE VARDI
Avukatın beyanına göre Erzan tefecilerin eline düşmesini ise şu sözlerle anlattı:
"Zorla bana para vermeye çalışanlar bile vardı. Almak zorunda kaldım. Çünkü fazlasıyla faiz alacaklarını biliyorlardı. Almak istemediğim halde Kapalıçarşı'da biri bana zorla para verdi. En yakınımdakiler bile benim üzerimden geçinmeye başlamıştı."

"1 AY İÇERİSİNDE ÇIKAR MIYIM?"
Avukat Erzan'ın sürekli ağladığını, henüz alışamadığını söyleyerek, "'Bir ay içinde çıkar mıyım?' diye kendisine bir soru yönelttiğini ifade etti.

Avukat "Mesele zimmet suçuna dönüşürse çıkamayacağını düşünüyor. Çünkü parayı bankaya geri ödemez, zararı karşılamazsa cezanın tamamını yatar. Parayı öderse az kısmını yatarak cezaevinden çıkabilir. Bu parayı yatıramayacağını da biliyor. Dolandırıcılık olarak kalması onun lehine." dedi.

ÜCRETTE ANLAŞAMADIK
İsminin yayınlanmasını istemeyen avukat, "Ücrette anlaşamadık, anlaşsak avukatlığını yapacaktım. Anlaşamayınca bir daha görüşmedik" şeklinde konuştu.

KİMLER ZİYARET ETTİ?
Seçil Erzan'ı tutuklandığı 12 Nisan ile 18 Mayıs arasında kimlerin ziyaret ettiğine dair dökümler de soruşturma dosyasına girdi. Erzan'ı cezaevindeki ilk 37 gününde 12 avukat, 1 noter ve 2 arkadaşının toplam 38 kez ziyaret ettiği ortaya çıktı. Erzan'ın ziyaretçileri arasında en dikkat çeken isim ise davanın müştekileri arasında yer alan pırlantacı Ömer Kahraman'ın avukatı oldu. Kahraman, Erzan'a paraları götürecek Nazlı Can'ın fotoğrafını çekmiş daha sonra soruşturma aşamasında bu fotoğrafı delil olarak sunmuştu.

Öte yandan Denizbank Teftiş Kurulu'nun, Erzan'ın Bozcaada'daki evinde, aralarında Fatih Terim'in de olduğu bir gruba verdiği partiyi mercek altına aldığı ortaya çıktı. Erzan'ın, davete catering (yemek) hizmeti veren işletme sahibini de dolandırmaya çalıştığı anlaşıldı.

NAZLI CAN YARDIM ETMİŞ
Denizbank Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın hazırladığı raporda, davete catering hizmeti veren işletmenin yetkilisiyle görüşmek için 3 Mayıs 2023'te Çanakkale'ye gidildiği ifade edilerek, "Firma temsilcisi, 16 Eylül 2022 akşamı Fatih Terim'in beraberinde eşi Fulya Terim, Nur Erkasap, şoförü Umut Akgöze ile Bozcaada'ya Seçil Erzan'ın evine geldiklerini ve 18 Eylül 2022 Pazar günü de adadan ayrıldıklarını, evde iki gece konakladıklarını belirtmiştir. Firma temsilcisinin beyanına göre, ev sahibi Seçil Erzan ve erkek arkadaşı Candaş Gürol dışında, yukarıda adı geçen misafirler haricindeki diğer davetliler Seçil Erzan'ın kuzeni Kemal Tanın Yılmaz, onun eşi Merve Yılmaz ve çocukları Kerem Yılmaz, Seçil Erzan'ın arkadaşı Zehra Nur Karaca ve Nazlı Can'dır. Nazlı Can tüm davet boyunca catering ekibine ve organizasyona yardım eder pozisyonda çalışmış, davetlilerle aynı masada bulunmamıştır" denildi.

HAKAN ATEŞ'İN HABERİ OLMASIN
Çanakkale ve Bozcaada'da iki işletmeleri olduğunu belirten firma temsilcisi, 2022 yılının eylül ayı başlarında mimar Çetin Burak Özcan'ın kendisine gelerek, Seçil Erzan'ın Bozcaada'da tadil ettiği evinde bir davet vereceğini, bu davete Fatih Terim'in de katılacağını, catering hizmeti verip vermeyeceklerini sorduğunu, olumlu cevap vermeleri üzerine Seçil Erzan ile tanıştığını anlattı.

Raporda firma temsilcisinin devamla, "Seçil Erzan ile Bozcaada'da 16-17 Eylül 2022 tarihlerinde verilecek davet için yaptıkları görüşmelerden birinde Bozcaada'daki davetten birkaç gün önce Çanakkale'de bir kutlama daveti olacağını, bu davetin de catering hizmetini kendilerinin vereceğini, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'in de davete katılacağını Seçil Erzan'a ilettiğinde, Erzan'ın kendisine hiç beklemediği bir tepki verdiğini ve kendisinin Bozcaada'daki evinde vereceği davetten ve Fatih Terim'in davetli olduğundan Hakan Ateş'e kesinlikle bahsetmemesini ısrarla talep ettiği" ifade edildi.

FİRMA TEMSİLCİSİNİ DE İŞİN İÇİNE KATMAYA ÇALIŞMIŞ
Raporda, Seçil Erzan'ın söz konusu davetten yaklaşık iki ay sonra, Kasım 2022 sonu veya Aralık 2022 başlarında firma temsilcisini telefonla aradığı, "yatırım için kenarda parasının olup olmadığını sorduğu, Fatih Terim için çok yüksek getirili bir fonu yönettiğini, Fatih Terim'in de parasının içinde olduğunu, bu sebeple çok özel getiri sağlandığını, eğer gönderirse kendisinin parasını da Fatih Terim'in parasının içerisine koyacağını, bu teklifin sadece özel kişilere yapıldığını" söylediği belirtildi.

YALNIZCA ELDEN ALABİLİRİM
Firma temsilcisi, Seçil Erzan'a cevap olarak telefonda, "Kendisinin altın ve dövizi olduğunu, bunları bozdurup parayı EFT olarak gönderebileceğini söylediğini, ancak Seçil Erzan'ın paranın EFT olarak değil nakit olarak getirilmesi gerektiğini, kendisine Nazlı Can'ın bu teslimde yardımcı olabileceğini söylediğinde bu işin (paranın banka sisteminden değil de nakit olarak teslim edilmesi gerekliliği) kulağına tuhaf geldiği ve böyle bir şeyi yapmak istemediğini telefonda Seçil Erzan'a ifade ettiğini söylemiştir. Firma temsilcisinin Seçil Erzan ile son teması bu telefon konuşması olmuştur."

"İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE HAREKET EDİYORLAR"
Raporun sonuç bölümümde "İddialara konu olayın Seçil Erzan'ın çeşitli şahıslardan sağlayarak oluşturduğu bir saadet zinciri olduğu kanaati edinilmiştir. Ayrıca söz konusu yapının, Seçil Erzan ve önceki raporlarımızda bağlantılarına yer verilen şüphelilerin birlikte hareket ederek oluşturdukları organize bir faaliyet olduğu değerlendirilmiştir. Seçil Erzan'ın böyle bir organizasyonu kendi başına inşa edemeyeceği açıktır. İş birliği içerisinde hareket ettiği başka kişilerin de olduğu sarihtir, nitekim savcılık soruşturması kapsamında bazı kişiler tutuklanmışlardır" ifadelerine yer verildi.

ERKASAP'I TEHLİKEYE SOKACAK DEKONT
Bankacı Seçil Erzan'a 30 milyon liradan fazla para kaptıran Çorlulu pırlantacı Ömer Kahraman'ın bir dekonta yazdığı açıklamada, Nur Erkasap'ın adı da yer alıyor.

PARALARI ERKASAP AKTARMIŞ
Milliyet'te yer alan habere göre; Erzan'a aktarılan paraların bir bölümüne aracılık eden Nur Erkasap, aynı zamanda Fatih Terim'in finansal işlerini de takip ediyordu. Erkasap'a Volkan Bahçekapılı 22 Mart 2023'te 400 bin dolar, 29 Mart günü ise 1 milyon dolar para gönderdi. Anılan para Emre Belözoğlu'na aitti. Erkasap, hesabına gelen paraları Seçil Erzan'a teslim etti.

ARSA BEDELİ ADI ALTINDA GÖNDERMİŞ
Nur Erkasap'ın hesabına para gönderen bir diğer isim ise Ömer Kahraman oldu. "Pırlanta Ömer" isimli iş yerinin sahibi Kahraman, Seçil Erzan'ın talebi ile Erkasap'a 5 milyon 884 bin TL para gönderdi. Kahraman, gönderdiği paraya ilişkin dekontun açıklama kısmına "arsa bedeli" yazdı. Erkasap, hesabına gelen parayı da Erzan'a teslim etti. Kahraman, anılan paranın yanı sıra 1 milyon 290 bin dolar da elden para gönderdi. Erzan, aldığı paradan 350 bin dolarını Kahraman'a iade etti. Kahraman 940 bin doları ise alamadı.

ERKASAP'A İCRA GİDEBİLİR
Seçil Erzan dosyasında şikâyetçi konumda olan Kahraman'ın, Nur Erkasap'a yönelik icra takibi yapabileceği ifade edildi. Hukukçular "Dekonta yapılan açıklamaya göre, anılan parayı arsa bedeli olarak göndermiş. Bu durumda, Erkasap'tan Kahraman'a bir arsa satışının olması gerekir. Böyle bir satış yoksa Kahraman, dekonta dayanarak Erkasap'a icra takibi başlatabilir" dedi.

HAKAN ATEŞ VE MEHMET AYDOĞDU'NUN İFADELERİ NEDEN ALINMADI?
Dolandırıcılık olayına ilişkin kimi müşteki kimi ise mağdur onlarca kişi ifade verirken, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu'nun ifadelerinin alınmaması oldukça dikkat çeken bir ayrıntıydı.

Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu'nun ifadesine neden başvurulmadığı büyük bir merakla araştırılırken, bu durumun sebebibin BDDK kararında yattığı ortaya çıktı.

BDDK, 14.8.2023 tarihli "Yazılı başvuruda bulunulmasına yer olmadığı" şeklinde bir karara imza atmıştı. Bu durum nedeniyle Seçil Erzan ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ile Mehmet Aydoğdu hakkında 'zimmet' suçlaması nedeniyle açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Olayın aydınlatılması için bu iki ismin ifadesine başvurulması oldukça öneli olduğunu belirten müştekilerin avukatları, BDDK'nın kararının iptali yönünde hukuki mücadelelerini sürdürüyorlar.

İFADEYE ÇAĞRILMIŞLAR
Olayda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma kapsamında, 24 Nisan 2023 tarihinde Hakan Ateş'in Başsavcılık'ta hazır bulundurulması için Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, yine aynı tarihte Mehmet Aydoğdu'nun Başsavcılık'ta hazır bulundurulması için Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yazılı olarak talimat verdiği öğrenildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN