Kar yağışı için sayılı günler kaldı! Hava buz kesecek, lapa lapa kar İstanbul'a doğru geliyor! Okullar tatil edildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 Kasım hava durumu raporunu yayımlayarak İstanbul dahil 23 il için turuncu ve sarı kodlu uyarıda bulundu. Rapora göre, Marmara ve Kıyı Ege bölgelerinde rüzgârın güneyden kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Peki, İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İşte merak edilenler ve hava durumu tahminleri...

Giriş Tarihi 30 Kasım 2023, 08:42 Güncelleme 30 Kasım 2023, 08:42
Kar yağışı için sayılı günler kaldı! Hava buz kesecek, lapa lapa kar İstanbul’a doğru geliyor! Okullar tatil edildi

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un hava durumu, 19 Kasım'da yılın ilk karının düşmesiyle gündeme gelmiş ve şehirde beyaz bir örtü oluşturmuştu. Şimdi ise, 16 milyon İstanbullunun merakla beklediği soru gündemde: İstanbul'a kar ne zaman düşecek? İşte detaylar...

HAVA DURUMU RAPORU PAYLAŞILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Kırıkkale, Çorum, Amasya, Giresun çevreleri ve Trabzon'un batı ilçelerinin yağmur ve sağanak, Marmara ile Kıyı Ege'nin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kıyı Ege, Marmara'ın güney ve doğusu ile Tekirdağ, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Bolu çevrelerinde kuvvetli, Kıyı Ege'de çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL'UN YANI BAŞINDA OKULLAR TATİL

Bursa'da etkili olan lodos gece saatlerinde şiddetini 100 kilometre hıza çıkardı.

Kent genelinde etkili olan lodos çok sayıda ağacı yerle bir etti.

Bursa Valiliği, okulların bugün tatil edildiğini açıkladı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş tarafından yapılan açıklamada, "İlimizde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle; Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel ve Gürsu ilçelerimizde 29 Kasım Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 29 Kasım'da idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

HAVA SICAKLIĞI
İç kesimlerde 3 ila 7 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR
Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden, hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Kıyı Ege. İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Karadeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Kıyı Ege, Marmara'nın güney ve doğusu ile Tekirdağ, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Bolu çevrelerinde kuvvetli, Kıyı Ege'de çok kuvvetli ve şiddetli olması sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI
Rüzgârın, Marmara, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Karadeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji tarafından bazı iller sarı ve turuncu kod ile uyarıldı. İşte o iller...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 3 turuncu, 20 sarı uyarı geldi.

Aydın, Balıkesir ve İzmir turuncu uyarı verilen iller olarak sıralanırken Bartın, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak'a ise sarı uyarı verildi.

İSTANBUL'A NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

Meteoroloji orta ve uzun vade tahminlerinde kar yağışı bulunmuyor. Bu sebeple henüz İstanbul kar yağışı hakkında henüz resmi açıklama yok.