Tarihe geçen dünyanın ilk başarılı rahim naklini gerçekleştirildi!

Prof. Dr. Ömer Özkan, Derya Sert’e dünyanın ilk başarılı rahim naklini gerçekleştirdi. Tarihe geçti. Genç kadın oğlu Ömer’i dünyaya getirdi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan müjdeyi verdi: Nobel’e aday gösterilebiliriz.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2023 Güncelleme 09 Ağustos 2023, 06:59
Tarihe geçen dünyanın ilk başarılı rahim naklini gerçekleştirildi!

İÇİNDEKİLER

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan... Yaptığı nakillerle bilim tarihini adeta yeniden yazdı. Yüz ve kol derken rahim nakli ile bir ilke imza attı. Derya Sert'e 12 yıl önce dünyanın ilk başarılı rahim naklini yaptı.

Genç kadın kadavradan alınan rahim sayesinde 4 Haziran 2020'de oğlu Ömer'i kucakladı. İşte bu tarihi an bilim dünyasını hayran bıraktı. Herkes Prof. Dr. Ömer Özkan'ın bilgilerinden yararlanmak için soluğu Antalya'da aldı. İngiltere, Almanya, Hollanda, Amerika, Çin, Hindistan ve Çekya gibi ülkelerden gelen bilim insanları Ömer Özkan'dan ders almak için adeta kapıda yattı. İşte bu gururlandıran başarı tarihi bir ödül için de kapıyı araladı.



YABANCI HEKİMLER SIRADA
Konuyla ilgili açıklamayı Prof. Özkan'ın eşi olan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan yaptı: Antalya'ya gelen ekipler arasında İsveç'li doktorlar da vardı. Onlara yardımcı olduğumuz için ülkelerinde rahim nakli yaptılar.

Nobel'i de İsveç ekibi veriyor. Umuyorum Nobel'i kucaklarız. Çünkü bu Nobel'lik bir iş. Öncüsü olduğumuz nakil sayesinde dünyada doğan bebek sayısı 100'ü aştı. Yurt dışından da hala bize güvenip başvuru yapıyorlar.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN