Menzil cemaatinin manevi önderi Seyyid Abdülbaki El Hüseyni'yi son yolculuğuna 250 bin kişi uğurladı

Tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden Menzil cemaatinin manevi önderi Abdülbaki El Hüseyni son yolculuğuna uğurlandı. Köyde toplanan yaklaşık 250 bin kişi tarafından karşılanan cenaze, kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedildi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, hayatını kaybeden Seyyid Abdulbaki Elhüseyni'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Giriş Tarihi 13 Temmuz 2023, 14:13 Güncelleme 13 Temmuz 2023, 16:57
Menzil cemaatinin manevi önderi Seyyid Abdülbaki El Hüseyni’yi son yolculuğuna 250 bin kişi uğurladı

İÇİNDEKİLER

Öğretileriyle ve rehberliğiyle binlerce kişiye ilham vermiş ve manevi yolculuklarında rehberlik etmiş olan Menzil Şeyhi Seyyid Abdulbaki El Hüseyni, İstanbul'da yaklaşık 1 buçuk yıldır tedavi gördüğü hastanede dün saat 14.10'da çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat etti.

Menzil cemaati lideri ebediyete uğurlandı | VİDEO

Menzil cemaati tarafından yapılan açıklamada, "Şeyh Seyyid Abdülbâkî Elhüseyni dar-ı bekaya irtihal etmiştir. Allah Teâlâ rahmet eylesin. Bütün yakınları ve sevenleri için taziyelerimizi arz ediyoruz. Tabi ki büyük bir hüzün içerisindeyiz. Ancak Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi vesellemin hadis-i şeriflerinde buyurduğu üzere, 'Göz yaşarır, kalp mahzun olur ama biz sadece Rabbimizin razı olacağı sözleri söyleriz.' Rahman ve Rahim olan Rabbimizden sabr-ı cemil niyaz ediyoruz" denildi.

Seyyid Abdulbaki Erol Hocaefendi'nin vefat haberini alan cemaat üyeleri Pendik'teki hastaneye akın etti. Adıyaman'a gidemeyecekler için Pendik'te bulunan Aynur Çepni Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenazenin götürülmesi sırasında ve cenaze namazının ardından izdiham yaşandı.

MENZİL KÖYÜNE GETİRİLDİ
74 yaşında olan Abdülbaki El Hüseyni'nin cenazesi karayoluyla Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyüne getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında yaklaşık 20 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Köy girişini kapatan güvenlik güçleri, cenaze namazına katılmak için gelen araçları kurulan park alanına yönlendirerek yoğunluğun önüne geçmeye çalıştı.

Törene Adıyaman Valisi Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve STK temsilcileri ile binlerce kişi katıldı. Köyde toplanan yaklaşık 250 bin kişi tarafından karşılanan cenaze, kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedildi.



CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN SEYYİD ABDULBAKİ ELHÜSEYNİ'NİN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, hayatını kaybeden Seyyid Abdulbaki Elhüseyni'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Yılmaz, Elhüseyni'nin oğulları Muhammed Mübarek, Muhammed Emin ve Mahsum Elhüseyni'yi, Kahta ilçesinin Menzil köyündeki Seyyid Abdulhakim El Hüseyni Külliyesi'nde ziyaret ederek, başsağlığı diledi. Daha sonra Adıyaman Valiliğine geçen Yılmaz, deprem çalışmalarındaki son durumuna ilişkin Vali Osman Varol ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut'tan bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Mustafa Alkayış, Resul Kurt, İshak Şan ve Hüseyin Özhan da eşlik etti.

SEYYİD ABDÜLBAKİ EL-HÜSEYNİ KİMDİR?
Seyyid Abdulbaki El Hüseyni, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'da Kahta ilçesinin Menzil Köyünde dünyaya geldi. Babası Nakşibendi Tarikatı'nın büyüklerinden olan Seyyid Abdulhakim El-Hüseyni'dir.

Babasından sonra 'şeyh' olan abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol, 22 Ekim 1993 tarihinde vefat etti. Bunun üzerine Abdulbaki El-Hüseyni cemaatin başına geçti. Köyündeki babasına ait medresede Arapça ve din ilimlerini öğrendi. Eğitimine ise Siirt'te ve Van'da devam etti.

Genç yaşlarında verem hastalığı geçirdi ve tedavi için gönderildiği Ankara'da iyileşti. Öğrendiği ilimler sonucunda Menzil cemaati kapsamında İslam adına çalışmalar yaptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN