Menzil Cemaati lideri Seyyid Abdülbaki El-Hüseyni vefat etti! Seyyid Abdülbaki El-Hüseyni kimdir?

Son dakika haberi... 74 yaşındaki Menzil Cemaati lideri Seyyid Abdülbaki El-Hüseyni, Pendik'te tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Haberi alan cemaat üyeleri hastaneye akın etti. Cenaze namazı sırasında izdiham oluştu. Öte yandan Seyyid Abdülbaki Elhüseyni'nin cenaze namazının Menzil'de kılınacağı bildirildi.

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2023, 15:23 Güncelleme 12 Temmuz 2023, 19:59
Menzil Cemaati lideri Seyyid Abdülbaki El-Hüseyni vefat etti! Seyyid Abdülbaki El-Hüseyni kimdir?

İÇİNDEKİLER

Menzil Cemaati lideri Seyyid Abdülbaki Elhüseyni böbrek yetmezliği nedeniyle Pendik Kurtköy'de bulunan özel bir hastanede tedavi görüyordu.

VEFAT ETTİ
Seyyid Abdülbaki Elhüseyni tedavi gördüğü hastanede bugün saat 14.10'da hayatını kaybetti.

74 yaşındaki El Hüseyni'nin vefat haberini alan cemaat üyeleri hastaneye akın etti.

SEYYİD ABDÜLBAKİ ELHÜSEYNİ'NİN CENAZESİ NEREDE DEFNEDİLECEK?

El Hüseyni'nin cenaze namazı Adıyaman'a gidemeyecekler için Pendik'te bulunan Aynur Çepni Camii'nde cenaze namazı kılındı.


Cenazenin götürülmesi sırasında ve cenaze namazının ardından izdiham yaşandı.

Menzil Cemaatinden yapılan basın açıklamasında "Bütün yakınları ve sevenleri için taziyelerimizi arz ediyoruz. Tabi ki büyük bir hüzün içerisindeyiz. Ancak Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi vesellemin hadis-i şeriflerinde buyurdugu üzere, "Göz yaşarır, kalp mahzun olur ama biz sadece Rabbimizin razı olacagı sözleri söyleriz." Rahman ve Rahim olan Rabbimizden sabr-ı cemil niyaz ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

El Hüseyni'nin cenazesinin cuma günü Adıyaman'ın Menzil köyünde defnedileceği öğrenildi.

SEYYİD ABDÜLBAKİ EL-HÜSEYNİ KİMDİR?
Seyyid Abdulbaki El Hüseyni, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'da Kahta ilçesinin Menzil Köyünde dünyaya geldi. Babası Nakşibendi Tarikatı'nın büyüklerinden olan Seyyid Abdulhakim El-Hüseyni'dir.

Babasından sonra 'şeyh' olan abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol, 22 Ekim 1993 tarihinde vefat etti. Bunun üzerine Abdulbaki El-Hüseyni cemaatin başına geçti. Köyündeki babasına ait medresede Arapça ve din ilimlerini öğrendi. Eğitimine ise Siirt'te ve Van'da devam etti.

Genç yaşlarında verem hastalığı geçirdi ve tedavi için gönderildiği Ankara'da iyileşti. Öğrendiği ilimler sonucunda Menzil cemaati kapsamında İslam adına çalışmalar yaptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN