Hatay Valiliği'nden 'su' açıklaması! Sosyal medya provokatörlerine karşı harekete geçildi

Hatay Valiliği, CHP ve yandaşlarının sosyal medyada giriştiği 'Hatay'da su yok' provokasyonuna yönelik açıklama yaptı. Açıklamada tüm arızaların giderildiği şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamadığı belirtilirken, "İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir. AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur. " dedildi. Açıklamada, "Sosyal Medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Giriş Tarihi 04 Mart 2023, 14:33 Güncelleme 04 Mart 2023, 16:56
Hatay Valiliği’nden ’su’ açıklaması! Sosyal medya provokatörlerine karşı harekete geçildi

İÇİNDEKİLER

Hatay Valiliği'nden sosyal medyada yayılan 'Su yok' provokasyonuna yanıt geldi.

Açıklamada, "Hatay genelinde deprem sebebi ile meydana gelen şebeke arızaları ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu giderilmiştir. Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır." denildi.

'HATAY'DA SU İHTİYACI' İDDİALARINA BAKAN SOYLU'DAN YANIT

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, deprem bölgelerinde su ihtiyacını olduğu haberlerin asılsız olduğunu vurgulayarak, spekülasyonlara karşı da konunun Emniyet Siber Daire Başkanlığı tarafından takip edileceğini belirtti.

"EMNİYET SİBER DAİRE BAŞKANLIĞIMIZ TARAFINDAN KONU HASSASİYETLE TAKİP EDİLMEKTEDİR"

Soylu, "Hatay'dayız. Dün akşamdan itibaren organize bir şekilde malum sosyal medya kullanıcıları, 'su ihtiyacı var' diyerek, spekülasyon yapıyor. İlk günden itibaren stoklarımızda su bulunuyor ve her geçen gün artıyor. Depremzedelerimize de sürekli dağıtıyoruz. Buna rağmen deprem bölgesini "unutmadık" demek için yalan üreten hesaplarla ilgili gerekli suç duyuruları yapılmakta ve Emniyet Siber Daire Başkanlığımız tarafından konu hassasiyetle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verdi.

"BÖLGEYE SU SEVKİYATIMIZ DEVAM ETMEKTE"

Polis Bakım ve Yardım Sandığı sosyal medya hesabından: "Depremin ilk gününden itibaren, Elmacık Su olarak bölgeye su sevkiyatımız devam etmekte olup, 1.000 TIR su daha deprem bölgesine göndermeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Jandarmadan yapılan açıklamada, "Jandarma Genel Komutanlığı depremin yaşandığı ilk günden itibaren bölgeye JAVSU sevkiyatını aralıksız devam ettirmektedir. Afetin 4'üncü haftasında da 1000 Tır JAVSU'nun bölgeye sevkine başlanılmıştır."iİfadelerini kullandı.

"ŞEBEKE SUYUNDA SORUN YOK"
Hatay Valiliği'nin açıklaması şöyle:

"Hatay genelinde deprem sebebi ile meydana gelen şebeke arızaları ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu giderilmiştir. Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

"YETERLİ STOK MEVCUT"
İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir. AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur. Sosyal Medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır."

PROVOKASYONA KİMLER SOYUNDU?
Sosyal medyadan provokasyonu yayanlar ise yine tanıdık isimlerdi.

CHP ve CHP yandaşları "Hatay'da su yok" diyerek hükümeti hedef alırken 'devlet bölgede değil' algısını işlemeye çalıştı.

İşte o isimlerden bazıları;

FETÖ'CÜ DE KÖRÜKLEDİ
CHP'ye yakın isimlerin provokasyonunu körükleyenler arasında firari FETÖ'cü Adem Yavuz Arslan da yer aldı!