Son dakika: İstanbul'da 2 kişiyi öldürüp 2 polisi de yaralayan Güven Güler saklandığı yerde yakalandı

İstanbul Başakşehir'de iki kişiye öldürdükten sonra Fatih'te kimlik kontrolü yapan 2 polis memurunu yaralayan Güven Güler isimli saldırgan yakalandı. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bu sabah Fatih'te iki polisimizi yaralayan G.G. adlı şahıs, emniyet birimlerimizce yakalanmıştır." denildi. İşte habere ilişkin tüm detaylar...

Giriş Tarihi 19 Eylül 2022, 12:30 Güncelleme 19 Eylül 2022, 19:01
Son dakika: İstanbul’da 2 kişiyi öldürüp 2 polisi de yaralayan Güven Güler saklandığı yerde yakalandı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Başakşehir'de bir kişi henüz bilinmeyen bir nedenle amcasının evini bastı önce yengesini öldürdü ardından üst kata çıkıp amcasının kızını vurdu.

Konuyla ilgili polisin çalışması sürerken Fatih'te Güven Timleri tarafından durdurulan araçtaki şahıs iki polise ateş edip kaçtı. Polisleri vuran şüphelinin Başakşehir'deki olayın faili Güven G. olduğu öğrenildi.

VİYADÜK FARESİ PAKETLENDİ
Fatih'te polislere yönelik saldırı öncesinde gece arkadaşı E.M. ile amcasının eşi G.G'yi öldürdüğü, iki kişiyi de yaraladığı belirlenen saldırgan G.G, polisin yaptığı operasyon sonucu Başakşehir'de saklandığı viyadüğün altında olayda kullandığı değerlendirilen silahla yakalandı.


Fotoğrafta: Saldırgan Güven Güler'in yakalanma anı

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bu sabah Fatih'te iki polisimizi yaralayan G.G. adlı şahıs, emniyet birimlerimizce yakalanmıştır." denildi.


KAN DONDURAN VAHŞET
Başakşehir'de sabah saatlerinde meydana gelen kan dondurucu olay iddialara göre şöyle yaşandı. Bir kişi henüz bilinmeyen bir nedenle önce amcasının evine gitti.

Burada tartıştığı yengesini öldürdü. Ardından üst katta oturan kuzeninin evine gidip amcasının kızınıza vurdu olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri annenin hayatını kaybettiği kızın ise hayatı tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

"BENİ DE ÖLDÜRMEDEN TESLİM OLMAYACAĞINI SÖYLEMİŞ"
Fatih'te kimlik kontrolü yapan iki polis memuruna silahla ateş ederek yaralayan Güven Güler'in, saldırıdan önce öldürdüğü yengesi Güllü Güler'in eşi, amcası Hacı Güler, Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yaptı. Güler "Beni de öldürmeden teslim olmayacağını söylemiş" dedi.

Başakşehir'de sabah 2 kişiyi öldürüp 2 kişiyi de yaralayan saldırgan, Fatih'te kimlik kontrolü yapan 2 polis memurunu vurduktan sonra kaçmıştı.

Polis saldırganın yakalanması için kapsamlı çalışma sürdürürken, öldürülen Ergül Maden (28) ve Güllü Güler (61) yakınları, cenazeleri teslim almak için Adli Tıp Kurumu'na geldi.

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Güllü Güler'in eşi, saldırganın amcası Hacı Güler, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Güven benim yeğenim, babası ve kendisi sürekli beni ve eşimi tehdit ediyordu. Eski bir evimiz vardı, ona el koydular, hiçbir şey diyemedik, tapusunu aldılar. Sabah 05.00-06.00 sıralarında evime geldi, kapıyı açmadım. Üst katımda oturan kızım kapıyı açtı, yukarı çıktı. Eşim 'Ben de gideyim' dedi, izin vermek istemedim ama, gitti. Eşim gittikten 5-10 dakika sonra, 4-5 el silah sesi duydum. Silah seslerinden sonra aşağı inme sesini duydum, çıkamadım. Yukarı çıktığımda eşimin hayatını kaybetmiş olduğunu gördüm, kızım ise ağır yaralıydı. O da boynundan vurulmuştu, yoğun bakımda. Damadımın durumu iyi, o da kolundan yaralandı. İnsan değiller, tek arzum yasalar görevini yapsın. Bu insanlar dışarıda gezmesin. Can alıyorlar, 3-4 insanı birden öldürüyorlar. Beni de öldürmeyi planlıyor. Alacakları verecekleri yok, evime el koymuş. Bırak, bizi öldürme diyoruz. Beni de öldürmeden teslim olmayacağını söylemiş."


MARKETTE GÜVENLİK KAMERALARINA YAKALANDILAR
Fatih'te iki polisi vuran saldırganlar markette alışveriş yaparken güvenlik kamerasına yansıdı.

KOMŞULARI KATİL ZANLISINI ANLATTI
Başakşehir'de iki kişiyi öldürdükten sonra Fatih'teki kontrol noktasında iki polisi yaralayan katil zanlısı hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Zanlının komşuları, olayın yaşandığı yer olan Başakşehir'de konuştu.

Başakşehir'deki olay, sabah saatlerinde Güvercintepe Mahallesi Yeni Yol Sokak'ta yaşandı. İddiaya göre; uyuşturucu bağımlısı olan Güven Güler, iddiaya göre uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen arkadaşı Ergül M.'yi bulunduğu adreste vurdu. Daha sonra, yengesi Güllü Güler'in evine sığınmak istedi. Ancak yengesi kapıyı açmayınca katil zanlısı dubleks dairenin kapısından zorla içeri girip havaya ateş açtı. Bunun üzerine yukarı çıkan yengesi Güllü Güler'i kızı Sevim Güler ile damadını silahla vurdu. Güllü Güler (55) olay yerinden hayatını kaybederken, kızı Sevim Güler ve damadı yaralandı. Ağır yaralanan kızın hastanedeki tedavisine devam edildiği öğrenildi.

İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Olay yerindeki incelemenin ardından şahsın yakalanması için çalışma başlatıldı. Olay yerinden kaçan saldırgan, Fatih'te kendisini durduran iki polisi de yaraladı.

Öte yandan, mahalle sakinleri katil zanlısının uyuşturucu bağımlısı olduğu ve mahalledeki birçok kişiyi rahatsız ettiğini anlattı. Mahalle sakinleri, katil zanlısının birkaç ay önce babası tarafından darp edilerek hastanelik edildiğini, kendisine öldürdüğü yengesinin baktığını anlattı. Katil zanlısının çok sayıda suç kaydının olduğunu anlatan ismini vermek istemeyen komşusu, "Çocuk şizofren. İçeri giriyor, çıkıyor, bunu da serbest bırakıyorlar. Vefat eden, arkadaşımın kaynanasıdır. Başka bir yere gidiyor, bağımlı olan bir arkadaşını vuruyor. Sonra buraya gelip sığınmak istiyor ama kapıyı açmıyorlar. Kapıyı açmayınca bu olayı gerçekleştiriyor. Kapıyı açmıyorlar, yukarıdaki dubleks daireye zorla giriyor, sonrasında sıkıyor. Sesi duyan arkadaşın kaynanası da yukarı çıkıyor, ona sıkıyor, damadına sıkıyor ve onun kızına sıkıyor. Çok sayıda suç kaydı var, uyuşturucu var, metanfetamin var, her şey var" diye konuştu.

Saldırganların marketten bisküvi aldıkları çıkışta ise polislerle karşılaştığı belirtildi. Polislerin kimlik sorması üzerine saldırganların ateş ederek kaçtığı kaydedildi.

*Fatih'te polislere saldıran şüphelilerin kaçış anı kamerada! | Video

Polisin olayla ilgili çalışmaları sürerken Fatih'te Güven Timleri tarafından durdurulan bir araçtaki şüpheli polislerin birini kafasından diğerini de boynundan vurdu.

Kafasından vurulan polis memuru O.K.'nin durumunun ciddi olduğu öğrenilirken, Ö.K.'nin hayati tehlikesinin olmadığı öne sürüldü. Polisleri vuran kişinin Başakşehir'de yengesini ve kuzenini vuran Güven G. olduğu öğrenildi. Kaçan şüpheliyi yakalama çalışmalarının devam ettiği iddia edildi.

Görgü tanığı Levent Aydın Ayebe, "Polis memuru arkadaşlar rutin uygulama yapıyordu. Kimlikleri çıkartırken ateş ettiler. Ateş sonucu polis memuru arkadaş yaralandı. Onlarda kaçıp gittiler. Kaldırımın üstünde kimlik isterken bunlarda ateş etti" dedi.

Fatih'te polislere ateş eden saldırganın kimliği belli oldu | Video

TAKSİ SÜRÜCÜNÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Polis her yerde saldırganları ararken G.G.'nin kaçarken bindiği taksinin sürücüsü bulundu. Taksi şoförünün, "Aksaray ışıklardan aldım Altınsehir'e getirdim. Uyuşturucu etkisindeydi. Belindeki silahı çıkardı tekrar beline koydu. 'Sen bana iyi davrandın yoksa seni öldürecektim' dedi. Aksaray'da birini vurdum dedi. Polis çıktı. Şahıs uzun boylu esmer, ensesinde 'Güven' yazıyor, kolları dövmeli" dediği öğrenildi.

Bu arada yaralı polisler için meslektaşları hastaneye akın etti. Polisler yaralı meslektaşları için kan vermek için gelirken İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da yaralıları ziyaret etti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Valilikten açıklamada; "19 Eylül 2022 Pazartesi günü (bugün) saat 10.50 sıralarında Fatih ilçemiz Nişanca Mahallesi Kenanbey Sokak'ta kimlik uygulaması yapan Emniyet ekibimize, kimlikleri sorulan 2 şüpheli şahıstan biri olan G.G. (32) tarafından ateş açılmıştır.

Olayda 2 polis memurumuz yaralanmıştır. Yaralanan polislerimizden birinin hayati tehlikesi mevcut olup, kimliği belirlenen şahısların yakalanması için çalışmalar devam etmektedir.



Yapılan çalışmalarda;
• G.G adlı şahsın bugün saat 01.00 sıralarında Başakşehir ilçemiz Güvercintepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda E.M. (28) adlı şahıs ile

• 06.00 sıralarında Başakşehir ilçemiz Güvercintepe Mahallesi'nde G.G (61) adlı şahsı silahla vurarak öldürdüğü;



• S.T (35) ve A.T (42) adlı şahısları ise silahla yaraladığı tespit edilmiştir.

2 farklı kasten öldürme ve 2 yaralama olayının şüphelisi G.G'nin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Yaralanan polis memurlarımıza Allah'tan acil şifalar diliyoruz." denildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN