İtalya'da gerçekleşen helikopter kazasında 4’ü Eczacıbaşı Holding çalışanı olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetti

İtalya’da AW119 tipi helikopter, perşembe günü havalandı. İçinde 4’ü Eczacıbaşı Holding çalışanı olmak üzere 7 kişi vardı. Kısa süre sonra radardan çıktı. Apenin Dağı’na çakıldı. Kazada, kurtulan olmadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2022 Güncelleme 12 Haziran 2022, 06:55
İtalya’da gerçekleşen helikopter kazasında 4’ü Eczacıbaşı Holding çalışanı olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetti

İÇİNDEKİLER

Korkunç olayın adresi İtalya'ydı. Agusta Koala AW119 tipi helikopter, perşembe günü 7 yolcusuyla birlikte Lucca'dan havalandı.



Treviso'ya giderken radardan çıktı! İtalyan yetkililer, helikopteri bulmak için çalışma başlattı. Öte yandan helikopterdeki 4 Türk'ün Eczacıbaşı Holding personeli olduğu ve kağıt teknolojileri fuarı için İtalya'ya gittikleri ortaya çıktı.



O isimler ise Eczacıbaşı'na bağlı Altınova'daki İpek Kağıt Fabrikası'nın müdürü Arif Cez, direktör Altuğ Erbil, üretim müdürü Serhat Kenar ve İlker Uçak'tı.



BÖLGEYE GİTTİ...
Dün sabah, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın İtalya'ya gittiği açıklandı. Arama çalışmalarını yakından takip eden Bülent Eczacıbaşı "Endişeli bekleyişimiz sürüyor" açıklaması yaptı.



Öğle saatlerinden itibaren ise umut dolu bekleyiş yerini acıya bıraktı. Ekiplerin yürüttüğü arama çalışmalarının üçüncü gününde helikopterin enkazına ulaşıldı.



Apenin Dağı'nda bir vadide bulunan helikopterin enkazında 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Ekiplerin ilk belirlemesine göre helikopterin havalandığı gün bölgede yoğun fırtına vardı. Olumsuz hava koşullarından etkilenen hava aracı, bir süre sonra kırıma uğradı ve radardan çıktı...



AİLESİ YIKILDI
Arif Cez'in acı haberi Bursa'daki baba ocağına ulaştı. Melek-Mustafa Cez çifti, evlatlarının ölüm haberiyle yıkıldı.



Kurtarma ekipleri, helikopteri bulmak için yoğun çaba harcadı.



FIRTINA İDDİASI
Helikopterde 4'ü Türk, 2'si Lübnanlı ve 1'i İtalyan pilot olmak üzere 7 kişi vardı. İlk belirlemelere göre helikopterin fırtına sonucu düşmüş olabileceği açıklandı.



ECZACIBAŞI: BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ
İtalya'daki kazada 4 çalışanını kaybeden Eczacıbaşı Holding, açıklama yaptı: Büyük üzüntü içerisindeyiz. Elim kaza sonucu hayatlarını kaybeden arkadaşlarımıza, helikopter pilotuna ve diğer yolculara Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN