Rezidans dehşetine jet iddianame! 31.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor

Son dakika haberi! Türkiye günlerdir Demet A. (21) ile Merve K.'ya (27) rezidansta yapılan işkenceyi konuşuyor. Rezidansta iç mimar Merve K.’ya işkence yapan Murat Demirci, nişanlısı Sara Demir ve arkadaşları Tuğba Demirci hakkında 5 gün sonra iddianamede hazırlandı. Şüphelilerin tehdit, yağma, cebir, hürriyetinden yoksun bırakma, hakaret suçlarını işlediği ileri sürüldü. Aile Bakanlığı, dehşeti yaşayan Demet A. ile Merve K.'ya psikolojik destek verecek.

Giriş Tarihi 16 Nisan 2022, 06:58 Güncelleme 16 Nisan 2022, 12:32
Rezidans dehşetine jet iddianame! 31.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor

İÇİNDEKİLER

Türkiye günlerdir Demet A. (21) ile Merve K.'ya (27) rezidansta yapılan işkenceyi konuşuyor.

10 Nisan günü genç kızların vücudunda sigara söndüren, saçlarını ustura ile kesen, üzerindeki kıyafetleri çıkartarak işkenceler yapan şüpheliler Murat Demirci (41), nişanlısı Sara Demir (24) ve arkadaşları Tuğba Demirci (22) hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı iddianamede şüpheliler hakkında 'birden fazla kişi tarafından birlikte silahlı tehdit, birden fazla kişi tarafından gece vakti konutta yağma, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, hakaret ve mala zarar verme' suçlarından 31.5'er yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianame ağır ceza mahkemesine gönderildi.

İddianamede şunlara yer verildi: Süpheliler fikir ve eylem birliği içerisinde hareket etti. Merve K.'nın kıyafetlerinin makas ile kesilmesi nedeniyle mala zarar verme suçu oluştu. Merve K.'ya 'orospu, fahişe, sürtük, varoş' gibi kelimeler kullanarak onur, şeref ve saygınlığına saldırıp hakaret suçu işlediler. Merve K.'nın cep telefonu ve çantasını zorla alarak yağma yaptılar.

Sonra etkin pişmanlık göstererek bunları iade ettiler. Silahtan sayılan cop, makas, bıçak gibi aletlerle Merve K.'nın evden çıkmasına engel oldular. Yine bu aletleri kullanarak birden fazla kişi ile tehdit ettiler.



3 ŞÜPHELİNİN 31.5'ER YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Aile Bakanlığı, dehşeti yaşayan Demet A. ile Merve K.'ya psikolojik destek verecek. Şüpheliler hakkında Demet A.'ya yönelik eylemleri nedeniyle tutuklama kararı çıktı. Olayla ilgili soruşturma da sürüyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN