Kaçakçıların şaşkına çeviren oyunu! Buzdolabından tarih çıktı: Değeri 1 milyon lira

Kaçakçıların buzdolabından tarih çıktı... Kayseri'de, tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyonda, buzdolabının içine gizlenen ve Roma ile Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 1 milyon lira değerinde tarihi eserler ele geçirildi. Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 22 Şubat 2022, 17:44 Güncelleme 22 Şubat 2022, 18:42
Kaçakçıların şaşkına çeviren oyunu! Buzdolabından tarih çıktı: Değeri 1 milyon lira

İÇİNDEKİLER

Kayseri'de, tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyonda, buzdolabının içine gizlenen ve Roma ile Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 1 milyon lira değerinde tarihi eserler ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı yapanların yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

3 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Ö.K.'nin elinde çok sayıda tarihi eser bulunduğu bilgisini alan polis, Talas ve Melikgazi ilçelerindeki 3 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Tarihi eser kaçakçılığı yaptığı belirlenen Ö.K. ve K.D. yakalandı.

BUZDOLABINDAN TARİHİ ESER ÇIKTI
Evlerde yapılan aramalarda; buzdolabının içine gizlenen ve Roma ile Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen, 1 milyon lira değerinde 688 sikke ile 1 suikast silahı ele geçirildi.

Şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. El koyulan tarihi eserler ise yapılan çalışmaların ardından Müze Müdürlüğü'ne teslim edilecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN