İstanbul kara teslim oldu! Vali Yerlikaya sosyal medyadan uyardı: Zorunlu olmadıkça...

İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı adeta hayatı felç etti. Aralıklı olarak yağan kar nedeniyle birçok yol kapandı. İBB ekiplerinin karla mücadele çalışmalarının yetersiz kalması nedeniyle, bazı bölgelerde kazalar meydana geldi, araçlar yollarda kaldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım" uyarısında bulundu.

Giriş Tarihi 23 Ocak 2022, 10:29 Güncelleme 23 Ocak 2022, 11:08
İstanbul kara teslim oldu! Vali Yerlikaya sosyal medyadan uyardı: Zorunlu olmadıkça...

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da beklenen kar sabah saatlerinde aralıklı olarak yağdı. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde yağan kar en çok çocukları sevindirdi.

Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda vatandaşlar hatıra resmi çektirdi. Kar yağışının en yoğun olduğu ilçelerden biri olan Sarıyer'de ise trafik adeta durma noktasına geldi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle görüş açısı düşerken sürücüler buzlanma nedeniyle oldukça yavaş ilerlemek zorunda kaldı.

VALİ YERLİKAYA'DAN KRİTİK UYARI
İstanbul'da kar yağışı etkisini sürdürürken, Vali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla vatandaşlara uyarıda bulundu. Yerlikaya, "Bölgemizdeki kar yağışı devam ediyor. Şehirlerarası ulaşımda karla mücadele çalışmalarında #İstanbul'umuzdaki Karayolları ekiplerimizden 195 kamyon 32 yükleyici 9 greyder 22 kurtarıcı toplam 258 araç ile çalışmalarımız sürüyor. Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım" dedi.

YOLLAR KARLA KAPLANDI
Ana yollarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 'Kış Çalışmaları' araçları çalışma yaptı. Bu çalışmalar yetersiz kaldı. Ara yolların büyük bölümü ise karla kaplandı.

KAR VE BUZLANMA KAZAYI BERABERİNDE GETİRDİ
Yoğur kar yağışı ve sıcaklığın eksilere düşmesi nedeniyle yollarda buzlanmalar meydana geldi. Beşiktaş'a bağlı Bebek Mahallesi İnşirah Sokak'ta ise kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kaza meydana geldi.

Lüks otomobil İnşirah Sokak'ta yol açma çalışması yapan Beşiktaş Belediyesi'ne bağlı 06 CFP 128 plakalı kar küreme aracına çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken iki araçta da hasar meydana geldi.

KAR KÜREME ARACININ SÜRÜCÜSÜ KAZAYI ANLATTI
Kar küreme çalışması yaptıkları anda meydana gelen kazayı anlatan iş makinası sürücüsü yaşananları anlattı. Araç sürücüsü, "Kış çalışması yaptığımız esnada arkadaş yukarıdan aşağı doğru gelirken aracın hakimiyetini kaybetti. Tam biz çalışma yaparken bize vurdu. Hepimize geçmiş olsun. Can kaybı yok. Yaralanan yok, iyiyiz yani ama maddi hasar var biraz" dedi.

İSTANBUL BUZ KESECEK
İstanbul'daki yoğun kar yağışı kuzey kesimlerde etkili olacak. Hem kar yağışı devam edecek hem de hava sıcaklığı gündüz bile sıfırın altına inecek.