Susurluk davası hükümlüsü eski polis Ziya Bandırmalıoğlu'nun öldürüldüğü çatışmanın görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul Kadıköy'deki Kalamış Yat Marina'da bulunan bir restorantta deyim yerindeyse adeta savaş çıktı. Birbirlerine kurşunlar yağdıran kişilerden 2'si öldü 5'i de yaralandı. Susurluk davası hükümlüsü eski polis Ziya Bandırmalıoğlu'nun öldürüldüğü çatışmanın görüntüleri ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 23 Aralık 2021, 07:02 Güncelleme 23 Aralık 2021, 07:02
Susurluk davası hükümlüsü eski polis Ziya Bandırmalıoğlu’nun öldürüldüğü çatışmanın görüntüleri ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Kadıköy'deki Kalamış Yat Marina'da bulunan lüks bir restoranda 2 kişinin öldüğü 5 kişinin de yaralandığı çatışmaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Restoranın VIP salonunda 12-13 kişilik grubun yemek yediği sırada çıkan çatışmada, 90'ların faili meçhul cinayetleri ve Susurluk dosyasında adı yer alan eski Özel Harekâtçı Ziya Bandırmalıoğlu ile eski polis Şahin Aslan vurularak yaşamını yitirmişti.

BİR ANDA SİLAHLAR ÇEKİLDİ
SABAH'ta yer alan habere göre, Kanlı çatışmanın görüntüleri ortaya çıktı. Çatışma anları restoranın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, yemek masasının etrafında oturan kişilerin bir anda silahlarını çektiği ve yakın mesafeden birbirlerine peş peşe ateş ettikleri görülüyor.

Ortalığın savaş alanına döndüğü çatışmada vurulanlar yere düşüyor. Kan donduran o anlarda, Susurluk dosyasında ve 90'lı yıllardaki pekçok faili meçhul cinayette adı geçen eski Özel Harekât polisi Ziya Bandırmalıoğlu ile 2004'te emekli olan polis memuru Şahin Aslan ölürken 5 kişi de yaralanmıştı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olaya ilişkin geniş kapsamlı bir çalışma başlattı.

GÖZALTI SAYISI 8 OLDU
Olayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı. 8 kişiden 4'ünün yaralı oldukları ve tedavi gördükleri hastanelerde gözetim altında tutuldukları belirtildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının ifadelerinde olayın küfürleşme nedeniyle yaşandığını söyledikleri iddia edildi. İki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

KENDİ SİLAHIYLA VURULDU
Bu arada çatışma sırasında bir kişinin Ziya Bandırmalıoğlu'nun çektiği silahı elinden aldığı ve Bandırmalıoğlu'nu kendi silahıyla öldürdüğü bilgisine ulaşıldı. Polis, olayın nedenine ilişkin ise araştırmalarını sürdürüyor. Olayın bir inşaat alanı ile ilgili anlaşmazlığa bağlı alacak- verecek meselesinden kaynaklandığı iddia ediliyor. Bir başka iddia ise çatışmanın dev bir yatın satışı konusuda yaşanan anlaşmazlıktan çıktığı yönünde. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.