Nefes nefese hayat! Koronavirüsü yenen anne bebeğine kavuştu

Hatice Kara, 34 haftalık hamileyken COVİD-19’a yakalandı. Doğumun ardından yoğun bakıma kaldırıldı. Yaşam destek ünitesine bağlandı. İki kez kalbi durdu, akciğerine pıhtı attı. Ancak yine de savaştı. Önce hastalığı yendi, ardından oğlu Alparslan'ı kucağına aldı. O anlar herkesi duygulandırdı. İşte haberin detayları ve diğer koronavirüs haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Aralık 2021 Güncelleme 12 Aralık 2021, 07:00
Nefes nefese hayat! Koronavirüsü yenen anne bebeğine kavuştu

İÇİNDEKİLER

Hamileliğinin son haftalarında COVİD-19'a yakalanan anne günlerce ölüm kalım savaşı verdi. Bebeğini önceki gün kucağına alıp koklayabildi. İstanbul'da yaşayan Hatice Kara (26), 34 haftalık hamileydi.


Doğum hazırlıkları yaptığı sırada, COVİD-19'a yakalandığını öğrendi. Hemen doğuma alındı ve oğlu Alparslan'ı dünyaya getirdi. Ancak daha evladını kucaklayamadan yoğun bakıma girdi. Yapay kalp akciğer makinesi ECMO'ya bağlandı, iki kez duran kalbi masajla yeniden çalıştırılabildi.


ÇORABINI KOKLAYARAK GÜÇ ALDI
Geçici kalp pili takılan ve akciğerine pıhtı atan anne, oğlu için direndi. 36 gün sonra hastane odasında kucağına aldığı oğlu Alparslan'ın kokusunu doya doya içine çekti. "Ailemden bebeğimin çoraplarını istemiştim. Doğru düzgün nefes alamıyordum ama en azından onun o kokusunu hissederek moral buldum. Toplam 48 gündür hastanedeyim, 28 günü ECMO'ya bağlı geçti. Hayatımın 28 günü yok şu an. Çünkü hiçbir şeyi hatırlamıyorum. Bebeğimi ilk kez 36 gün sonra görebildim" dedi.




OMICRON VARYANTI TÜRKİYE'DE
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Omicron varyantının Türkiye'de görüldüğünü belirtti: 5'i İzmir, 1'i İstanbul olmak üzere 6 Omicron vakası tespit edildi. Belirtileri hafif ayaktan takip edilen sorunu olmayan hastalar. Varyantla ilgili vatandaşın tereddütü olmasın. Bulaşıcılığı daha fazla ama etkisinin ön belirtilerle daha düşük olabileceği şeklinde düşünüyoruz. Tedbirlere devam edelim.



3. DOZ AŞISINI OLDU
BİONTECH'İN CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, "Aşı olmadı" söylentilerine son noktayı koydu! Dün, 3. doz aşısını olurken çekilen fotoğrafını paylaştı: Bir arkadaşım korktuğu için aşı olmamış. Onun için bu fotoğrafımı paylaşıyorum.



EN BABA VAHŞET
Almanya'da yaşayan Devid R., aşı karşıtıydı. COVİD-19 tedbirlerinden korunmak için eşine ve 3 çocuğuna sahte aşı pasaportu aldı! Ancak durum öğrenilince paniğe kapıldı. "Çocuklarımı benden alırlar" diyerek silaha sarıldı! 4-8 ve 10 yaşlarındaki çocuklarıyla eşi Linda'yı öldürdükten sonra canına kıydı. Olayla ilgili soruşturma açıldı.

007 PANIK
Microsoft'uN CEO'su Bill Gates, bilim adamlığına merak sardı. Dünyayı çiçek hastalığına karşı uyardı. Onun bu sözleri, James Bond'un son filmi 'Ölmek için zaman yok' filmini hatırlattı. Bu yıl vizyona giren filmde çiçek virüsü laboratuvardan çalındı! Bu durum, "Yeni salgın çiçek virüsünden mi kaynaklanacak" yorumları yaptırdı.