Son dakika: Cinayetten aranan eski futbolcu Sezer Öztürk kamyonla yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı! İşte ilk ifadesi

Son dakika haberleri... Karıştığı bir tartışma sonrası Halil İbrahim Scholten'i öldürmekten aranan Eski futbolcu Sezer Öztürk Artvin Hopa'da bir kamyonla yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı. Sezer Öztürk, İstanbul'daki cinayet soruşturması kapsamında tutuklandı. Sezer Öztürk'ün ilk ifadesi de ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 27 Kasım 2021, 20:52 Güncelleme 27 Kasım 2021, 23:35
Son dakika: Cinayetten aranan eski futbolcu Sezer Öztürk kamyonla yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı! İşte ilk ifadesi

İÇİNDEKİLER

Eski futbolcu Sezer Öztürk İstanbul'daki cinayet soruşturması kapsamında tutuklandı.

19 Eylül günü Çekmeköy'deki Şile Otoyolu Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelmiş. Eski futbolcu Sezer Öztürk ile Halil İbrahim Genç (Scholten) (24) arasında çıkan yol verme tartışmasında Halil İbrahim Genç silahla vurularak öldürülmüştü.

KAMYONET KASASINDA YAKALANDI
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında firari olan şüpheli Sezer Öztürk, Artvin'den Gürcistan'a gitmek için bindiği kamyonetin arkasında yakalandı.

'İLLA HAKLI OLMAK İÇİN ÖLMEM GEREKMİYOR'
Öztürk, ifadesinde "Olay günü çocuklarımı hayvanat bahçesine götürdüm, daha sonra eve dönerken arabamın önünü kestiler, beni darp ettiler. Ölümden döndüm, kafama aldığım darbelere ilişkin raporları mahkemeye sunacağım. İlla haklı olmak için ölmem gerekmiyor. Ben ateş etmedim, Ömer Genç benim korumamdır, olay sırasında o havaya ve yere ateş etti. Karşı taraf 30-40 kişiydi. Alkollü vaziyette bize saldırdılar, benim yanımda korumam, korumamın çocukları ile benim küçük çocuklarım ve eşlerimiz vardı" diyerek suçlamayı kabul etmedi.

'MAKTULÜN NASIL ÖLDÜĞÜNÜ GÖRMEDİM'
2 el silah sesi duyduğunu belirten Öztürk, devamında "Dönüp baktığımda korumam olayın büyümemesi için ateş etmişti. Kaçışmalar oldu ama saldırılarına devam ettiler. Bu sırada eşim ve çocuklarıma kalabalığın bir şey yapacağını düşündüm. Olay yerinden ayrılıp eve gittik, ardından korumam ve ben hastaneye gitmek için tekrar mecbur aynı yoldan geçmemiz gerekti. Yine sopalarla önümüzü kestiler. Arabayı durdurdum. Korumam yine 2-3 el ateş etti. Ardından silahı onun elimden aldım arabaya geçtim. Onlara 'Gelmeyin, vururum' dedim ama taşlarla saldırmaya devam ettiler. Ardından Ömer dizimdeki silahı tekrar alıp ateş etti, sonra da hızla kaçtık" diyerek maktulün nasıl öldüğünü görmediğini, hastanede doktorun ölebileceğini söylediğini, psikolojisi bozulduğu için de değişik yerlerde iyileşmek için saklandığını aktardı.

HOPA'YA YURTDIŞINA KAÇMAK İÇİN GİTMİŞ
Korumasının teslim olduğunu 3 gün önce öğrendiğini, işleri olduğu için Hopa'ya geldiğini, can güvenliğinin tehlikeye düşeceğini düşündüğünü ve bir kamyonda yurtdışına çıkarken yakalandığını söyleyen şüpheli Sezer Öztürk, ifadesinin ardından savcılıktan tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

'MAHKEME BAŞLAYANA KADAR YURTDIŞINDA DİNLENECEKTİM'
Hakimlikteki sorgusunda şüpheli Öztürk, "15 yaşından beri milli takımda futbol oynuyorum. Almanya'da doğup büyüdüğüm halde tüm yatırımlarımı Türkiye'ye yaptım. Bu zamana kadar hiçbir suça karışmadım. Olay günü eve dönerken yolumu kestiler. Beni darp ettiler, ölümden döndüm. Ömer, benim korumamdır, olay sırasında havaya ve yere ateş etti. Yanımda silah olduğu halde ben ateş etmedim. 2 ay yerimden kalkamadım. Mahkeme başlayana kadar yurtdışında dinlenecektim." diyerek tutuksuz yargılanmayı talep etti.

TUTUKLANDI
Hakimlik, Öztürk'ün "Kasten öldürme" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?
İstanbul Sancaktepe'de 19 Eylül Pazar günü akşam 17.30 sıralarında meydana gelen olayda iddiaya göre, Halil İbrahim Scholten (24) babası, ağabeyi ve arkadaşlarıyla mangala gittiği esnada olay yerine gelen eski futbolcu Sezer Öztürk'le arkadaşları arasında yol verme nedeniyle tartışma çıktı.


Tartışmanın alevlenmesiyle lüks otomobilinden ateş açan Öztürk olay yerinden uzaklaştı. Silahların konuştuğu kavga sonucu Halil İbrahim Scholten hayatını kaybederken 4 kişi yaralandı.



SEZER ÖZTÜRK VE YAKINLARI ŞÜPHELİ OLDU
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında eski futbolcu Sezer Öztürk'ün yanında Ö.G. ve A.M.'nin de olduğu, bu iki ismin de Öztürk'le birlikte hareket ettiği anlaşıldı.

Öztürk ve arkadaşı Ö.G. firar ederken olaydan bir gün sonra Öztürk'ün şoförü olduğu anlaşılan A.M. teslim oldu. 'Kasten öldürme' suçundan tutuklanan Sezer Öztürk'ün şoförü, olay günü orada olmadığını, eski futbolcunun oğlunun kendisini arayarak kavga ettiğini söylediğini ve kendi aracıyla olay yerine giderken jandarmayı görünce geri döndüğünü söyledi.


Suçlamayı kabul etmedi. Ancak gerçek farklıydı. Hakimlik bu savunmaya itibar etmedi ve evden olay yerine gittiğine yönelik beyanını dikkate aldı.

HTS KAYITLARI İSTENDİ
Öte yandan soruşturma kapsamında olayın ardından kayıplara karışan Sezer Öztürk ve Ö.G. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıktı.

Savcılık çelişkileri gidermek için şüphelilerin telefonları aracılığıyla yaptıkları görüşmelerin arayan, aranan, arama zamanı, arama süresi, arama yeri ve sinyal alınan baz istasyonları gibi bilgilerini kapsayan HTS kayıtlarını istedi.

İstenen kayıtların olay yerinde kaç kişi olduğu, kimlerin kimlerle iletişimde kaldığı gibi soruları, dolayısıyla dosyayı da aydınlatması bekleniyor.