Konya'da skandal olay! Sinovac aşısı olmaya gitti yüksek doz Biontech aşısı yapıldı

Türkiye'de koronavirüse karşı alınan önlemler başarılı sonuçlar vermeye devam ediyor. Şüphesiz koronavirüs pandemisiyle mücadelenin en önemli silahlarından biri de aşı olmak. Konya'da aşı olmaya giden bir genç skandal bir olayla karşı karşıya kaldı. Sinovac aşısı olmaya giden kişiye fazla dozda Biontech aşısı yapıldı. Bunun üzerine görevli doktor ve hemşire Işık'a telefonla ulaşarak kendisine 'Biontech' aşısı yapıldığını, fazla dozda yapılmış olabileceğini söyledi.

Giriş Tarihi 26 Kasım 2021, 23:20 Güncelleme 26 Kasım 2021, 23:32
Konya’da skandal olay! Sinovac aşısı olmaya gitti yüksek doz Biontech aşısı yapıldı

İÇİNDEKİLER

Semiha Işık, birinci doz 'Sinovac' aşısını olduktan sonra dün sabahta ikinci doz 'Sinovac' aşısını olmak üzere bir sağlık merkezine gitti. Görevli hemşirede aşısını yaptıktan sonra Işık'a gidebileceğini söyledi.

Akşam saatlerinde aşıların sayımı yapıldığı zaman Semiha Işık'a 'Sinovac' yerine 'Biontech' yapıldığı tespit edildi.

Bunun üzerine görevli doktor ve hemşire Işık'a telefonla ulaşarak kendisine 'Biontech' aşısı yapıldığını, fazla dozda yapılmış olabileceğini söyledi.

Hiçbir yan etki yaşamadığını belirten Semiha Işık, İl Sağlık Müdürlüğü aracıyla doktor ve hemşire gözetiminde kontrol amaçlı Konya Numune Hastanesine götürüldü. Burada bir gün boyunca gözlem altında tutulan Işık'ın tahlillerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı.

Işık bugün taburcu oldu. Işık'ın filyasyon ekipleri tarafından sürekli olarak kontrol edildiği öğrenildi.

FLKAON İÇERİSİNDE 6 DOZ AŞI VARDI
DKonya İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili görevli hemşire ve doktor hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. Biontech de flakon içerisinde 6 dozluk aşı olduğu, görevli hemşirenin Işık'a 6 dozdan kaçını yaptığının da araştırıldığı belirtildi.