Örnek Adem

Temizlik işçisi Adem Cevahir, adı gibi altın bir kalbe sahipti. Yolda bulduğu 500 bin liranın tek bir kuruşuna bile ellemedi. Hemen polise haber verdi. Tüm parayı, sahibine teslim etti. Sözleriyle insanlığa ders verdi: İnsanlık görevimi yaptım. Ne mutlu bana.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2021 Güncelleme 17 Ekim 2021, 06:58
Örnek Adem

İÇİNDEKİLER

Herkesin kayboldu dediği insanlık İstanbul'da kendini gösterdi. Kahramansa, bir temizlik işçisiydi... 38 yaşındaki Adem Cevahir, 7 senedir Güngören Belediyesi'nde görevliydi. Önceki gün sabah saatlerinde süpürgesini kapıp işinin başına geçti. Bu sırada yerde duran cüzdanı fark etti. İçinde yüklü miktarda para olduğunu görünce, durumu polise haber verdi. Ekiplerin yaptığı incelemede cüzdanda 10 bin 766 Euro, 35 bin 440 dolar ve 2 bin 890 lira yani toplamda 500 bin lira olduğu belirlendi.

BİN DOLAR HEDİYE ETTİ
Çantanın içindeki numara sayesinde Cihan Kankılınç'la iletişime geçildi. Adem Cevahir, Polis Merkezi'ne giden Kankılınç'a cüzdanı elleriyle teslim etti. Büyük mutluluk yaşayan Kankılıç temizlik görevlisine zarfın içinde bin dolar hediye etti. "Bu zamanda böyle duyarlı insanlara ihtiyacımız var. Para bir şekilde kazanılır, önemli olan böyle dürüst insanların olduğunu yeniden hatırlamak güzel" dedi. Adem Cevahir'se şunları söyledi: Onun duasını aldım. Ne mutlu bize. Bana verdiği parayı kazanmam için 4-5 ay çalışmam gerekirdi. Biz insanlık görevimizi yaptık.