Yolda bulduğu 500 bin lirayı sahibine teslim eden temizlik işçisi Adem Cevahi'e 1000 dolar hediye edildi

Güngören Belediyesi'nde temizlik işçisi olan Adem Cevahir, dün çalıştığı sırada Güngören’de yol ortasında içinde 500 bin lira olan bir cüzdan buldu. Bulduktan sonra neye uğradığını şaşırdığını ifade eden Cevahir, hemen polisi aradığını ardından cüzdan sahibine ulaşarak parayı kuruşu kuruşuna teslim ettiklerini söyledi. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 16 Ekim 2021, 11:21 Güncelleme 16 Ekim 2021, 11:32
Yolda bulduğu 500 bin lirayı sahibine teslim eden temizlik işçisi Adem Cevahi’e 1000 dolar hediye edildi

İÇİNDEKİLER

Güngören Belediyesi'nde 7 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan Adem Cevahir, dün saat 07.00 gibi ağır bir cüzdan bulduğunu söyledi. Çalıştığı sırada Merter Ali Rıza Caddesi yolu üzerinde cüzdanı bulan Cevahir, önce bu olayı önemsemedi.

Cüzdanı eline aldığında çok ağır olduğunu fark eden Cevahir, içini açtığında şok olduğunu ve cüzdanın içinde bir sürü euro ve dolar olduğunu belirtti.

O esnada ne yapacağını şaşıran Adem Cevahir, arkadaşlarına danışarak ne yapması gerektiğini, parayı nasıl sahibine teslim edebileceklerini sordu. Ardından polisi aradıklarını ifade eden Adem Cevahir, "Cüzdan içinden çıkan numarayı aradık ve sahibine ulaştık" dedi.

BİN DOLAR HEDİYE ETTİ

Cüzdan sahibinin Merter Nar Sokak'ta bir dükkanı olduğunu belirten Cevahir, "Hemen oraya gittik. Tutanak tutuldu. Parayı teslim ettik" diye konuştu.

"ÇÜNKÜ HARAM PARA"

Parayı toplu şekilde gördüğünde hemen yerine ulaştırması gerektiğini düşünen Cevahir, "Çünkü onu harcasam haram para. Haram paranın acısı elbet bir yerden çıkar. Ayrıca cüzdan sahibi iş adamıymış ve yapması gereken ödemeleri varmış. Çok dua etti, ne mutlu ki duasını aldım. Cebime içinde bin dolar olan zarf bıraktı. Bizim için kahvaltı hazırlattı. Ayrıca numaramı da aldı" açıklamasını yaptı.

İşçi Adem Cevahir'i dün örnek davranışı için belediye binasında ağırlayan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Berfun Baltacı da Cevahir'e hediyesini takdim ederken "Biz de Güngören Belediye olarak böyle bir vatandaşı çalıştırdığımız için gurur duyuyoruz. Herkese örnek olsun" şeklinde konuştu.

""EŞİME GÜVENİM BİR KAT DAHA ARTTI"

Haram paraya el uzatmadığı için gurur duyduğunu söyleyen eş Rukiye Cevahir, "Eşimle gurur duyuyorum. Bu davranışından dolayı mutlu oldum, çok sevindim. haram parayı almış olsaydı eşime kızardım. Ama haram paraya el uzatmadığı için gurur duydum. Eşime güvenim bir kat daha arttı" diye konuştu.

"BİR ANLIK DALGINLIKLA KAYBEDİLEN BİR ÇANTA"

Dalgınlık sonucunda oluşan bir durum olduğunu anlatan 30 yaşındaki iş adamı Cihan Kankılınç, "Dalgınlık sonucu oluşan bir durum. Bir anlık dalgınlıkla kaybedilen bir çanta var. Çantanın içinde günümüz şartlarında iyi bir miktarda para vardı. Arabanın üzerine koymuştum. Elim doluydu eşyaları yerleştirdikten sonra alırım düşüncesiyle arabanın üst tabanına konulan bir çanta. Daha sonra alınmayıp unutulduğu için o şekilde evimin otoparkından yola çıktım. Kısa bir süre sonra fark ettim ama geri dönüp baktığım yerinde yoktu. Karakola başvurduk. Güngören Belediyesi'nde çalışan bir arkadaşımız Adem bey bulmuş ve yetkililere bildirmiş. Daha sonra bize ulaşıldı.

"PARA BİR ŞEKİLDE KAZANILIR, ÖNEMLİ OLAN DÜRÜST İNSANLARIN OLDUĞUNU HATIRLAMAK"

Bu zamanda böyle insanların olmasının sevindirici olduğunu söyleyen işadamı Kankılınç, "Günümüz şartlarında bir ev ve araba parası. Parayı bulan kişinin gidip yetkilere teslim etmesi toplum olarak ihtiyaç duyulan bir şey. Çünkü insanlar küçük Mevlalarda da bile insan birbirini katledebiliyor. Bu zamanda böyle duyarlı insanlara ihtiyacımız var. Kaybedince büyük şok yaşadım. Tekstille ilgilenenler bilir Cuma günleri ödemeler yapılır. Bugün o para gelmemiş olsaydı 400 kişi etkilenecekti. Paranın gelmesi stresimizi azalttı. Para bir şekilde kazanılır, önemli olan böyle dürüst insanların olduğunu yeniden hatırlamak güzel. Kendisinin bu örnek davranışı için ben de küçük bir miktar para hediye ettim. Umarım oda razı olmuştur. Ayrıca şunu da anlamış oldum. Kazandığımız paranın haram olmadığını tamamen helal olduğunu ve Adem beyin de helal süt emmiş biri olduğunu anlamış olduk. Kendisine ve Güngören Belediyesi'ne de çok teşekkür ederim" ifadelerinde bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN