Eda Nur Kaplan, 2 kişinin tecavüzüne uğradı ardından intihar etti! Polise verdiği ifadesi yürek yaktı

Eda Nur Kaplan, daha 18 yaşındaydı... Babasını kaybedince, yıllarca sevgi evinde kaldı. Geçtiğimiz hafta 2 caninin tecavüzüne uğradı. Şikayetçi oldu, ancak suçlular serbest bırakıldı. O da ‘Artık dayanamıyorum’ diyerek canına kıydı. Polise verdiği ifadesi yürek yaktı. Çok sarhoştum. Karşı koyamadım.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ağustos 2021 Güncelleme 12 Ağustos 2021, 10:20
Eda Nur Kaplan, 2 kişinin tecavüzüne uğradı ardından intihar etti! Polise verdiği ifadesi yürek yaktı

İÇİNDEKİLER

Korkunç olayın adresi Ankara'ydı. Eda Nur Kaplan (18) küçük yaşta babasını kaybedince, sevgi evinde kaldı. Ardından ablasıyla birlikte yaşamaya başladı.

31 Temmuz'da sosyal medyadan tanıştığı Mehmet A. ve Yusuf G. ile gece kulübüne giderek alkol aldı. Ardından ikilinin tecavüzüne uğradı. Polise başvurdu ancak iki cani serbest bırakıldı.

Bunalıma giren Kaplan, 7 Ağustos'ta 15'inci kattan atlayarak canına kıydı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Genç kızın olay sonrası polise verdiği ifade ortaya çıktı:

Yusuf G. ile bir eğlence mekanında buluştuk. Mehmet A. kendisini 'Tayfur' olarak tanıttı. Ablam da yanımızdaydı. Ablamın dışında ben, Yusuf ve Tayfur alkol aldık. Ablam tuvalete gidince Yusuf bana 'Seni eve götüreyim' dedi. Kabul ettim. Ablama söylemeden mekandan çıktık. Arabada 'Alkollüsün, bu şekilde eve gitme, gel seni otele götüreyim' dedi. Ben de alkolün etkisiyle kabul ettim.

Odaya girince önce Yusuf ardından Tayfur zorla ilişkiye girdi. Yarı baygın olduğum için karşı koyamadım. Sonra beni taksiye bindirdi. Eve gidince durumu ablama anlattım. Şikayetçi olduk.

DEPRESYONA GİRMİŞ


Eda Nur Kaplan ile 6 yıl sevgi evinde kalan arkadaşı S.F. ise genç kızın olay sonrası psikolojisinin bozulduğunu söyledi. "Sürekli uyuyor, 'Bana inanmayacaklar' diye ağlıyordu. Ablası uyuduktan bir saat sonra intihar etmiş" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Eda Nur Kaplan'ı intihara sürükleyen süreçle ilgili soruşturma evresini yakından takip ediyoruz" açıklaması yaptı.