Yeşilçam’ın başı sağolsun: Türk sinemasının usta ismi oyuncu, senarist ve yönetmen Kartal Tibet, vefat etti

Türk sinemasının usta ismi oyuncu, senarist ve yönetmen Kartal Tibet, vefat etti. ‘Tarkan’ ve ‘Karaoğlan’ filmleriyle hafızalara kazınan Tibet’in ölümü sanat dünyasını yıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Temmuz 2021 Güncelleme 03 Temmuz 2021, 07:00
Yeşilçam’ın başı sağolsun: Türk sinemasının usta ismi oyuncu, senarist ve yönetmen Kartal Tibet, vefat etti

İÇİNDEKİLER

Yeşilçam'ın usta ismi Kartal Tibet, 83 yaşında hayata gözlerini yumdu. Arkasında oynadığı, yönettiği ve senaryosunu yazdığı 200'e yakın film bırakan sanatçının vefat haberini oyuncu Civan Canova duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Canova, "Güle güle Kartal ağabeyim, seni çok özleyeceğim" dedi.

27 Mart 1938 tarihinde Ankara'da doğan Tibet, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştu.

"Karaoğlan: Altay'dan Gelen Yiğit" adlı filmde başrolü üstelenerek sanat dünyasıyla tanışan Tibet, asıl ününü "Tarkan" karakteri ile kazanmıştı. Usta isim, Altar'ın oğlu Tarkan'ın "Atıl kurt" sözü ile hafızalara kazınmıştı. Sanat dünyası yayınladıkları mesajlarla ustayı andı.

FATMA GİRİK
Kartal
Tibet, çok iyi bir sinemacı, çok iyi bir aile babası ve benim de çok sevdiğim bir arkadaşımdı. Sevdiklerimiz, arkadaşlarımız teker teker terk ediyorlar bizi. Çok ama çok üzgünüm.

HÜLYA KOÇYİĞİT
Türk
Sineması'nın usta ismi Kartal Tibet'i, arkadaşımı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Onunla birçok filmde rol arkadaşı olmanın dışında ailecek birçok güzel anıyı da paylaştık.

ITIR ESEN
Türk
Sineması'nın çok kıymetli sanatçısı, adı gibi "Kartal". Orada yalnız değilsin, bütün sevdiklerin seni karşılamak için ağaçlı yolda bekliyor. Büyük Beşiktaş'lı rahat uyu.

SELDA ALKOR
Sevgili Kartal sen de gittin. Aynı yıl sinemaya merhaba dedik ve "Senede Bir Gün" filmini yaptık. Hala kalplerde hala akıllarda, şarkısı bunca yıl dillerden düşmedi, seyrederken çok özel bir yere gelmiş gibi hissediyorum. Etrafımdaki herkes gitti, içim acıyor.

Kartal Tibet 83 yaşında hayata veda etti ünlüler yürek sızlattı! Hem rol arkadaşını hem de kardeşini kaybeden Hülya Koçyiğit kahretti