Edirne'de kuvvetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi: Sele kapılan kişi son anda kurtarıldı

Edirne'de kuvvetli sağanak, dolu ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Kentte fırtına nedeniyle bazı ağaçlar devrildi, bazı iş yerlerine de su bastı. AFAD ve itfaiye ekipleri yaşanan doğal afet sonrası bölgeye sevk edildi. Yağış sonrası sele kapılan kişi son anda kurtarıldı.

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2021, 23:58 Güncelleme 03 Temmuz 2021, 01:39
Edirne’de kuvvetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi: Sele kapılan kişi son anda kurtarıldı

İÇİNDEKİLER

Edirne'de etkili olan fırtına nedeniyle ağaçlar arabaların üzerine devrildi, çok sayıda araç hasar gördü.

Akşam saatlerinde başlayan sağanak fırtınayla beraber etkisini artırdı. Fırtına nedeniyle birçok noktada ağaçlar devrildi, çok sayıda araç zarar gördü. Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen itfaiye ve AFAD ekipleri araçlar kurtarmak için çalışması başlatıldı.

Yaralı olmadığı öğrenilirken, devrilen ağaçların altında kalan araçlar için çalışma başlatıldı.




BİRÇOK EV VE İŞ YERİNİ SU BASTI
A Haber muhabiri Filiz Uçan canlı yayında son durumu aktardı.

10-15 dakika yağan ve etkili olan yağışın Edirne'de hayatı neredeyse durma noktasına getirdiğini ifade eden Uçan, birçok ev ve iş yerinin sualtında kaldığını söyledi.




Ayşekadın bölgesi büyük maddi hasarın yaşandığını belirten Uçan, henüz resmi kaynaklardan doğrulanmamış bilgiye göre can kaybının olduğunu ifade etti.



SELİN ORTASINDA ÖLÜM-KALIM SAVAŞI
Edirne'de kuvvetli sağanak, dolu ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Caddelerin asfaltı söküldü, ev ve işyerlerini su bastı. Ağaçlar araçların üzerine devrildi. Selin ortasında ölüm kalım savaşı yaşandı. Yağış sonrası sele kapılan kişi son anda kurtarıldı.



Edirne'de saat 19.30 sıralarında aniden bastıran sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının 33 derece olduğu kentte, şiddetli rüzgarın ardından gelen dolu yağışı ve gök gürültülü sağanak kısa sürede etkili oldu. Nişancıpaşa Mahallesi Çokalca Cami Sokak üzerinde yolda yürüyen bir kişi sele kapıldı. Sel sularıyla sürüklene kişi bir apartmanın doğalgaz borusuna tutunup bir süre bu halde kaldı.

Daha sonra ellerini bırakan ve sel sularıyla sürüklenen kişi, gören vatandaşlar tarafından kurtarılarak, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Baygın halde olan kişi, tedavi altına alındı.

VAGONLARIN ÜZERİNE ELEKTRİK DİREKLERİ DÜŞTÜ
Edirne'de etkili olan kuvvetli sağanak ve fırtına nedeniyle, Ayşekadın Garı'na yolcu indiren arabalı trenin vagonlarının üzerine elektrik direkleri düştü.

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçilerden bazılarının ana vatana seyahatlerini araçlarını da yanlarında getirebildikleri için tercih ettiği, arabalı tren olarak da anılan trenin vagonlarının üzerine iki elektrik direği devrilirken, çevre binaların çatıları da rayların üzerine savruldu.

Araçları taşıyan vagonların üzerine direklerin düşmesinden dolayı, gurbetçiler araçlarını gardan çıkaramadı.143 yolculu trenin bazı yolcuları çevredeki otellerde beklemeyi tercih ederken bazıları ise garda bekleyişini sürdürüyor.

İsviçre'den gelen Mehmet Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, fırtınanın bir anda çıktığını ve direkleri devirdiğini söyledi.

Fırtına nedeniyle araçların vagonlarda mahsur kaldığını belirten Demir, "Kıyamet birdenbire koptu. Fırtına, yağmur. Çatılardan parçalar uçtu. Direkler devrildi. Vagonun üzerine devrildiği için araçları indiremiyorlar." dedi.

Selahattin Görmüş de arabaların indirilmesini beklediklerini, fırtına ve yağmurun büyük hasara neden olduğunu ifade etti.


TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN