Kripto para vurgununda flaş gelişme! Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yakalanması için 4 ülkeye özel ekip gönderilecek

Kripto para borsasında yaşanan Thodex vurgununda flaş bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında 69 kişi gözaltına alınmışken emniyetten yeni bir hamle geldi. Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yakalanması için oluşturulan 4 teknik ekip Arnavutluk başta olmak üzere, Karadağ, Kosova ve Kuzey Makedonya'ya gönderildi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 25 Nisan 2021, 21:01 Güncelleme 25 Nisan 2021, 21:26
Kripto para vurgununda flaş gelişme! Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in yakalanması için 4 ülkeye özel ekip gönderilecek

İÇİNDEKİLER

Kripto para piyasası Thodex'te gerçekleşen vurgun ülkenin gündemine oturdu. Birçok ismi reklamda oynatıp güven kazanan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer iddiaya göre 2 milyar dolarlık bir vurgunla Arnavutluk'un başkenti Tiran'a kaçtı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Arnavutluk'a kaçan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Özer hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Genel Müdürlüğe kırmızı bülten çıkarılmasına ilişkin talep iletildiğini açıkladı.

ÖZER HAKKINDA KIRMIZI BÜLTEN
Bunun üzerine Interpol nezdinde işlemler başlatılarak Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

80 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, şirketle irtibatları olduğu tespit edilen 78 şüphelinin ardından 2 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıkarıldı.

69 KİŞİ GÖZALTINDA
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlediği operasyonlarda 68 şüpheliyi gözaltına aldı.

AĞABEYİ VE ABLASI DA GÖZALTINDA
Gözaltından bulunan 69 şüpheli arasında Özer'in Ağabey Güven Özer ve kız kardeşi Serap Özer de bulunuyor.

EMNİYET ÖZEL EKİP KURDU
Emniyet Genel Müdürlüğü de işbirliği ve koordinasyon amacıyla 5'er kişiden oluşan 4 teknik ekip kurdu. Bu ekiplerden biri Arnavutluk'a gönderildi.

Türk heyet, Arnavutluk Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yetkilliler ile Tiran'da yarın toplantı yapacak.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer halen Arnavutluk sınırları içinde. Özer'in fiziki takibi sürüyor, ülkeden çıkabileceği tüm noktalar kapatıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN