Kripto para borsası Thodex soruşturmasında Fatih Faruk Özer'in ağabeyi Güven Özer ve kız kardeşi Serap Özer gözaltına alındı!

Kripto para piyasası Thodex'te gerçekleşen vurgun ülkenin gündemini meşgul ederken flaş bir gelişme yaşandı. Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer de Pendik'te saklandığı evde gözaltına alındı. Gelen son dakika haberine göre ağabeyin ardından kardeşi Serap Özer de Kocaeli'de yakalandı.

Giriş Tarihi 25 Nisan 2021, 01:37 Güncelleme 25 Nisan 2021, 12:32
Kripto para borsası Thodex soruşturmasında Fatih Faruk Özer’in ağabeyi Güven Özer ve kız kardeşi Serap Özer gözaltına alındı!

İÇİNDEKİLER

Kripto para piyasası Thodex'te gerçekleşen vurgun ülkenin gündemine oturdu. Birçok ismi reklamda oynatıp güven kazanan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer iddiaya göre 2 milyar dolarlık bir vurgunla Arnavutluk'un başkenti Tiran'a kaçtı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Arnavutluk'a kaçan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Özer hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Genel Müdürlüğe kırmızı bülten çıkarılmasına ilişkin talep iletildiğini açıkladı.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI
Bunun üzerine Interpol nezdinde işlemler başlatılarak Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

80 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, şirketle irtibatları olduğu tespit edilen 78 şüphelinin ardından 2 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıkarıldı.

68 KİŞİ YAKALANDI
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda 68 şüpheliyi yakaladı.

KRİPTO FARUK'UN AĞABEYİ YAKALANDI
Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer de Pendik'te saklandığı evde gözaltına alındı.


Güven Özer

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve doküman ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, Faruk Fatih Özer in de arasında bulunduğu firari 12 zanlının yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

GÜVEN ÖZER AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer, olayların ardından yaptığı açıklamada kardeşinin çok iyi bir insan olduğunu, yıllardır kripto para işleriyle uğraştığını belirterek "Yıllardır da kripto para işleriyle uğraşıyor. Bizi de vurup gitti. Nasıl böyle bir şey yaptı, anlayamadım. Ben de şirkete gelip giderdim. Hakkımda bir soruşturma var mı bilmiyorum. Kardeşimin böyle bir şey yapacağını zannetmiyorum. Çok akıllı ve dürüst bir çocuk. Arkasında başka şeyler olabilir. Ben de gelişmeleri televizyonlarda takip ediyorum. Kardeşim yurtdışına gitmiş. Ona bir iki gündür ulaşamıyorum. Ne olduğunu anlamadım" ifadelerini kullanmıştı.

KIZ KARDEŞİ SERAP ÖZER DE YAKALANDI!
Bu sabah da Faruk Fatih Özer'in yakalama kararı çıkarılan kız kardeşi Serap Özer İstanbul ve Kocaeli Emniyeti'nin yaptığı ortak operasyonda Kocaeli'de yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, Faruk Fatih Özer in de arasında bulunduğu firari 11 zanlının yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.