Ümit Can Uygun kimdir, nereli? Ümit Can Uygun kaç yaşında? Aleyna Çakır Ümit Can Uygun olayı nedir?

Ankara'da intihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır ile ilişkisi olduğu söylenen Ümit Can Uygun kimdir? Ümit Can uygun nereli, kaç yaşında? Aleyna Çakır'ı Ümit Can Uygun mu öldürdü? Ümit Can Uygun tutuklandı mı? gibi sorulara yanıt aranmaya devam ediliyor. Müge Anlı ile Tatlı Sert programında da bir süre araştırılan Aleyna Çakır'ın ölümü, Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Aleyna Çakır'ın şüpheli intiharı sonrası gözler sevgilisi olduğu iddia edilen Ümit Can Uygun'a çevrilirken, süreç sırasında Ümit Can Uygun'un annesi Gülay Uygun da şüpheli şekilde intihar etmişti. Aleyna Çakır ve Ümit Can Uygun olayında yeni gelişme yaşandı mı? İşte son durum...

Giriş Tarihi 10 Aralık 2020, 15:48 Güncelleme 10 Aralık 2020, 15:48
Ümit Can Uygun kimdir, nereli? Ümit Can Uygun kaç yaşında? Aleyna Çakır Ümit Can Uygun olayı nedir?

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz aylarda Ankara'da şüpheli bir intihar sonucu ölü bulunan Aleyna Çakır'ın erkek arkadaşı olan Ümit Can Uygun ile ilgili detaylar araştırılmaya devam ediyor. Aleyna Çakır'ı darp ettiği anların ardından yayınladığı video ile gündeme gelen Ümit Can Uygun, genç kızın ölümünde rol oynadığı düşüncesiyle araştırılıyor. Peki Aleyna Çakır'ı Ümit Can Uygun mu öldürdü? Ümit Can Uygun kimdir? Ümit Can Uygun'un annesi Gülay Uygun nasıl öldü? İşte detaylar...

ÜMİT CAN UYGUN TUTUKLANDI MI?
Aleyna Çakır olayında sosyal medyada canlı yayında genç kadının baygın olduğu anları paylaşan ve yaptıkları ile övünen Ümit Can Uygun olayın ardından tutuklanmış ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

ÜMİT CAN UYGUN KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?
Aslen Yozgatlı olan Ümit Can Uygun 19 yaşında ve Ankara'da ikamet ediyor. Aleyna Çakır'ın ölümünün ardından gözaltına alınan ve ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan Ümit Can Uygun, Ankara'da ayakkabı satışı ve plakalık üretimi yapan işletmelerin sahibi.

ÜMİT CAN'IN ANNESİ ÖLÜ BULUNDU
Aleyna Çakır'ın evinde banyoda asılı olarak bulunmasının ardından olayın intihar değil cinayet olduğunu belirten ailesi, Müge Anllı'ya başvurmuştu. Haftalardır Müge Anlı'nın takip ettiği olayda görgü tanıkları canlı yayına bağlanarak, bildiklerini paylaşıyordu.

Aleyna Çakır'ın sevgilisi Ümit Can Uygun tarafından öldürüldüğünü düşünen birçok görgü tanığı aynı zamanda savcılığa ifade de verdi. Olaylar araştırılırken bir görgü tanığının, Ümit Can Uygun'un annesi Gülay Uygun hakkında söylediği ifadeler herkesi şok etmişti.

Ankara'da Aleyna Çakır'ın intihar ettiği iddiasıyla başlayan olayın ardından, Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen'in erkek arkadaşı Ümit Can Uygun tarafından öldürüldüğü şüpheleri vardı. Müge Anlı'nın programına başvuran Aleyna Çakır'ın ailesi olayın araştırılmasını istiyordu. Programa katılan görgü tanıkları, olayın aydınlatılması için gördüklerini aktarmaya başladı.

Bir görgü tanığının Müge Anlı Canlı yayına bağlanarak, Ümit Can Uygun'un annesi Gülay Uygun'u bir düğünde gördüğünü ve yanında 19 yaşlarında birçok kızın olduğunu, kızların Gülay Uygun'a "yurt anne" dediklerini aktarmıştı. Görgü tanıkları öğretmen olan Gülay Uygun'un, yurtlarda kalan kız öğrencileri kötü yola düşürdüğünü iddia etmişti. Bu olaylardan sonra Gülay Uygun (48) yakın bir akrabasına ait bir evin dağlık alanında başından vurulmuş olarak ölü bulundu.

ÜMİT CAN'IN ANNESİ GÜLAY UYGUN İNTİHAR MI ETTİ?
Ankara Keçiören'de yaşanan olayda Gülay Uygun (48) ilk incelemeye göre bir intihar notu bırakarak yaşamına son verdi. Yakın akrabalarını ziyarete gideceğini söyleyerek evinden ayrılan Gülay Uygun'dan bir daha haber alınmayınca, yakın akrabaları polise haber verdi. Bir süre kayıp öğretmen arandı. Daha sonra Gülay Uygun yakınları tarafından bir akrabasının evine yakın dağlık alanda başından silahla vurulmuş halde bulundu. Gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, Gülay Uygun'un öldüğü tespit edildi. Yapılan ilk incelemede ise Gülay Uygun'un intihar ettiği belirlendi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Gülay Uygun'un intihar mektubu bıraktığını söyleyen Uygun ailesinin avukatı Çağatay Cengiz, masum bir kadına iftira atıldığını belirterek şunları söyledi; "Bu aileyi yok etmek için çeşitli tiyatrolar yapmışlardır. Masum bir kadına atılan iftiradır. O kadın, bu iftirayı kendine yedirememiştir. Biz süreci yargı çerçevesinde takip edeceğiz. Gülay Uygun, intihar mektubu da bırakmıştır. Ne olacak şimdi, nasıl geri gelecek Gülay" ifadelerini kullandı.