Giresun'dan acı haber geldi! Ölü sayısı yükseliyor

Son dakika haberine göre Giresun'da meydana gelen sel felaketinde ilk belirlemelere göre 1 asker, 3 sivil toplam 4 kişi hayatını kaybetti. Konuyla ilgili ilk açıklamayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı. Başkan Erdoğan ise İstanbul'daki Yeni Deniz Sistemleri Teslim Tören'nde yaptığı konuşmada ölü sayısının 5'e yükseldiğini açıkladı.

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2020, 08:28 Güncelleme 23 Ağustos 2020, 15:33
Giresun’dan acı haber geldi! Ölü sayısı yükseliyor

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, selin vurduğu Giresun'un Dereli ilçesinde incelemelerde bulundu. Bakan Soylu, Giresun'daki sel nedeniyle 1'i asker 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Soylu, "Şu anda 133 vatandaşımız arama- kurtarma marifetiyle kurtarıldı. Düğün salonunda vatandaşlarımız kurtarılmayı bekliyor. Arama- kurtarma ekipleri ve biz bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra şu anda 118 köy yolu kapandı. Birçok ilçemiz de bu yağmurdan etkilendi. Etkilenmeyen şimdi köylerde dahil olmak üzere buradaki hasarın ne olduğunu arkadaşlarımızla hep birlikte değerlendiriyoruz. Sayın bakanımız da özellikle öncelikle hep birlikteyiz. Yani her birimiz bir tarafa bakıyoruz, birimiz arama-kurtarma tarafına, diğerimiz meselenin nereden kaynaklanıp, nasıl adım atılacağı konusunda. Biraz sonra da yine Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatı ile Çevre Şehircilik Bakanı'mız da burada olacak. Buradaki vatandaşımızı yalnız bırakmayacağız, selden afetlerle karşı karşıya kalan vatandaşımızın hep yanında olacağız" dedi.

BAKAN PAKDEMİRLİ: İLK DEFA BÖYLE BÜYÜK DOĞAL AFET GÖRÜYORUM
Bakan Pakdemirli ise ilk kez böyle doğal afete tanık olduğunu belirterek, "Devletin bütün kurumlarıyla buradayız. Birçok afetin içerisinde hep beraberdik bir aradaydık. Ben de ilk defa böyle büyük bir taşkın, böyle büyük bir doğal afet görüyorum. Gerçekten şehrin seviyesi değişmiş durumda. Dün itibarıyla tahmin ediyorum bulunduğumuz seviye 2-3 metre daha aşağıdaydı yol tabelalarını görüyoruz, dükkanları gördük, gerçekten bazıları da seviye neredeyse tavana kadar uzanmış ve rüsubatla dolmuş. Tabi ki öncelikle can kayıpları son derece önemli; üzülerek söylüyorum ki her defasında meteoroloji olarak ciddi uyarılar yapmamıza rağmen vatandaşlarımız 'Nasıl olsa bana bir şey olmaz' diye bir düşünce içerisine giriyorlar. Elbette biz burası ve zarar gören tüm ilçelerimizdeki yerlerle alakalı hem temizlik hem tespit çalışmalarını yapıyoruz" diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN SON RAKAMI AÇIKLADI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla'daki Desan Tersanesi'nde düzenlenen Yeni Deniz Sistemleri Teslim Tören'nde önemli açıklamalarda bulundu. Giresun'daki sel felaketiyle ilgili de konuşan Erdoğan, ölü sayısının 5'e yükseldiğini söyledi.

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamaları
Bu vesileyle maalesef Giresun'umuzda ve bu bölgede aramalar devam ediyor. Aynı şekilde Rize'de yine sel felaketi var. Benim ilçem de dahil olmak üzere maalesef orada da yaralılar var. Ölenlerimize Allah rahmet eylesin. Tabi devlet olarak buradaki bütün tahribatı yıkımı Allah'ın izniyle aşarız. Ben hemen İçişleri Bakanımı, Pakdemirli ve Kurum bakanımı bölgeye gönderdik. Vekillerimiz de oradalar. Yerinde tespitleri yapmak suretiyle bütün kurumlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar.

BAKANLARIM "BİZ BÖYLESİNİ YAŞAMADIK" DİYOR
Tabi inşaAllah bir an evvel bunu kaldırıp halkımızı orada yine o eski mutlu günlerine döndürmek. Ancak şunu da belirteyim. Bakanlarımın bana söylediği "Biz bunu yaşamadık" diyorlar. O nedenle inşaAllah ne gerekiyorsa yapacağız.

DERELİ'DE HASARIN BOYUTU HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
Öte yandan balçık, taş ve ağaç parçalarıyla dolan Dereli ilçesinde afetin boyutu, havadan görüntülendi. İlçe merkezinde yer yer 3 metreye ulaşan balçık nedeniyle iş yerleri ve dükkanlar ağır hasar gördü, sürüklenen araçlar ise toprağa saplandı.

KARADENİZ'E ÇAMUR AKTI
Felaketin yaşandığı Giresun'da sel ve heyelan sonrası Karadeniz'e çamur aktı. Helikopterle görüntülenen deniz, felaketin boyutunu gözler önüne serdi. Bölgede ekiplerin kayıpları arama- kurtarma çalışması devam ediyor.