Eskileri atma yeniden tasarla! TAKVİM'den hayatınızı kolaylaştıracak geri dönüşüm önerileri

Geri dönüşüm, tüm dünyada trend hale geldi. Evdeki eskimiş eşyalarını atmayan insanlar, yeteneğini değerlendirdi. Eski bir merdiven kitaplığa dönüştü. Yıllanmış bavul ise koltuk haline geldi. TAKVİM, evde yapabileceğiniz birkaç ‘kendin yap’ fikrini sizler için derledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ocak 2020 Güncelleme 24 Ocak 2020, 08:00
Eskileri atma yeniden tasarla! TAKVİM’den hayatınızı kolaylaştıracak geri dönüşüm önerileri

İÇİNDEKİLER



MERDİVENDEN KİTAPLIK

Farklı bir kitaplık ister misiniz? Amerika'da başlayan bir akım kısa sürede Avrupa'ya sıçradı. Evinizde yeni bir kitaplığa ihtiyacınız var. Ancak yeni mobilya tarzı ile masraf yapmak istemiyorsunuz. O zaman evinizde veya işyerinizde eski tahta bir merdiveniniz varsa, sorun çözülmüş demektir. Merdiveni, ortadan ikiye kırıp, çivi ve sonrasında iki tarafı yapıştırdıktan sonra L haline gelen merdiveni duvara asabilirsiniz. Bu farklı kitaplıkta, farklı boyalarla kendi tarzınızı gösterebilirsiniz.



KLASİK RAFLARI UNUTUN
Limon sandıklarından yapacağınız raflar, evinizin havasını değiştirecek! Öncelikle sandıkları zımparalayın. Ardından her birini istediğiniz renklere boyayın. Çivi ile duvara sabitleyin. İster kitaplarınızı isterseniz objelerinizi sergileyeceğiniz bu rafların modası hiç geçmeyecek...



BAVULDAN KOLTUK!
Eskimiş, hurdaya ayrılmış eski ahşap bavul ve valiz modellerinden muhteşem bir tasarım yapabilirsiniz. "Bavuldan koltuk yapmak mı?" demeyin. Sizin için öncelikli olarak 4 ayak önemli. Ahşap tercih ederseniz, daha özel bir koltuk sahibi olabilirsiniz. Bavulun içine yerleştireceğiniz özel elyaf veya süngerin altına 4 ayağı monte ettiğiniz anda yeni koltuğunuz hazır.



SAĞLIKLI ÇİÇEKLER HAVAYI TEMİZLER
Hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri olan sağlıklı çiçeklerle ilgili önemli formüller var. Saksınızı içine tamamen gireceği büyük ve çukur bir kaba koyun. Kabın içine, saksının üzerini 2 parmak geçecek biçimde suyla doldurun. Saksınızı kabın içinde hava kabarcığı çıkmayana kadar bekletin. Bitkilerinizin tozlanan yapraklarını nemli bir süngerle silin. Bitkilerin en büyük düşmanları saksılarınızın içinde kendiliğinden oluşan kurtlardır. Çiçeğinizin sulama suyuna bir tatlı kaşığı hardal karıştırın. Çiçeklerinizi koruyun.



DUVARA ÇİVİ ÇAKMAK
Evinizde duvara bir tablo veya ayna asacağınız zaman endişelenmeyin. Birçok kez duvara çivi çakarken, çatlaklar nedeniyle moralimiz bozulmuştur. İşte size çok önemli bir öneri. Çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine bant yapıştırın. Çiviyi öyle çakın. Böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız.




AYAKKABILARINIZ HEP YENİ KALSIN
Elbette lostrada ayakkabılarınızı yeni gibi yapabilirsiniz. Ancak evde de bu konuda bir şansınız var. Bez ayakkabıları bir yastık kılıfının içerisine koyun. Çamaşır makinasında yıkayın. Yıkamanın dışında ise şunları yapabilirsiniz: Beyaz ayakkabılarınızdaki lekeleri beyaz tırnak cilası ile kapatabilirsiniz. Ayakkabınıza bulaşan boyaları temizlemek için sirkeden yardım alabilirsiniz.

EVDE VAR FİKİR- 2