Kellik tarih oluyor! Mucize Türk Osman Kibar dünyayı iyileştiriyor

Mucize Türk Osman Kibar, kelliğin tarihe karışacağını söyledi. ABD’de gündem olan Kibar, “Kellik ilacı gelecek yıl veya en geç 2021’de FDA’dan onay alır” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2019 Güncelleme 27 Ekim 2019, 08:02
Kellik tarih oluyor! Mucize Türk Osman Kibar dünyayı iyileştiriyor

İÇİNDEKİLER



Türk
girişimci Osman Kibar'ın son derece özel bir başarı öyküsü var. İzmir'den başlayıp San Diego'ya uzanan bu inanılmaz kararlar, şimdi birçok hastalığın tedavisi olarak karşımıza çıkacak. Kibar'ın şirketi Samumed'in şu anda 8 projesi var. Bunlar kellik, kıkırdak yıpranması, Alzheimer, kanser, akciğer, sedef hastalığı, tendonlar ve sırttaki kemik hasarlarını hedefliyor. Kellik konusunda çok önemli adımlar atıldı. Milyarlarca kişinin sorunu haline gelen kellik, artık bir sorun olmaktan çıkacak.



Bu konuda Kibar, "Kellik üzerine çok özel bir çalışmamız var. Özel bir kremi sürdüğünüzde saçlarınız yeniden çıkıyor. Ancak saça rengini vermekle sorumlu olan hücreleri de etkilediği için yaşınız kaç olursa olsun, saçlarınız 20'li yaşlarınızdaki rengi ile çıkıyor. Burada saç üretmeyi hedefliyoruz. Ancak bu saç ekimi değil. Şu anda bu konuda piyasadakilerin tamamından daha üstün bir tedavi olacak. Kellik ilacı gelecek yıl veya en geç 2021'de FDA'dan onay alır" dedi.


Samumed, Mart ayında Amerikan Dermotoloji Akademisi'nde (AAD), kodu SM04554 olan kellik ilacı ile ilgili bilgi verdi. 300 hastaya ilişkin veri paylaşıldı. Sonuçlar Samumed'in Sağlık Sorumlusu olan Yusuf Yazıcı tarafından 5 Mart'ta sunuldu. Rastgele seçilen 300 hasta ile yapılan çalışmada hem çözümün plasebo verisyonu (ilaçsız) hem de SMo4554'ün yüzde 0.15'lik solüsyonu veya SMo4554'ün yüzde 0.25'lik solüsyonu kullanıldı. İlacın genel anlamda güvenli olduğu gözlemlendi. Kontrol grubundakiler saç kaybederken ilacı alan hastalarda kafa derilerindeki bir santimetre karelik alanda bir dizi kılların hızla arttığı gözlemlendi.


Kontrol grubunda saç sayısı santimetre kare başına 114'den 111.5 düştü. Yüzde 0.15'lik solüsyon kullananlarda saç sayısı 104.9'dan 115'e yükseldi. Yüzde 0.25'lik solüsyon kullananlarda ise sayı 110.8'den 118.5'e yükseldi. Amerikan Dermotoloji Akademisi'nde eski başkanı olan Wilma Bergfeld, Samumed'e saç teli kaybı çalışmalarında yardımcı oldu ve sonuçların mükemmel olduğunu söyledi.


ERKEK KELLİK MODELİ AŞAMASI
Samumed'in bu özel kremi, dökülen saçları kademeli ama hızlı şekilde çıkartacak.

DENEYLERDE BÜYÜK BAŞARI
Saç
yoğunluğu olarak adlandırılan diğer ölçümlerde de benzer sonuçlar görüldü. Samumed ölçüm parametrelerinden saç kalitesi ve etki kriterlerinde kendi sonuçlarını yayınlamadı. La Jolla'daki Scripps Health'de dermatolojist olan Daniel Zelac; bu çok özel bir yöntemle saçların tekrar gençlik yıllarındaki gibi olacağını söyledi.


CIA AJANI DA EKİPTE
Osman Kibar, ekibinin çok özel olduğunu söyledi. Kibar, "Büyük ihtimalle bu söylediklerinizi deneyenler var. Ama biz de boş durmuyoruz. Şöyle söyleyeyim; Chief Information Officer yani, Bilgiden Sorumlu Genel Müdürümüz eski bir CIA çalışanı; Blake Mobley. Uzmanlığı da karşı casusluk istihbaratı ve 'büyük veri' analizi" dedi.

MUCİZE TÜRK OSMAN KİBAR DÜNYAYI İYİLEŞTİRİYOR-3

YARIN: KÖRLÜK