İşletmelerin atık suları Akbük Koyu'nu kirletmeye başladı!

Muğla’nın Akbük Koyu’na işletmelerin atık suları karıştı. Yapılan analizler sonucu; suyun yüzde yüz kirlendiği ortaya çıktı. Turistler isyan bayrağı açtı: Önlem alınsın!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2019 Güncelleme 08 Temmuz 2019, 07:59
İşletmelerin atık suları Akbük Koyu’nu kirletmeye başladı!

İÇİNDEKİLER




Muğla'nın
saklı cenneti olan Akbük Koyu'ndan pis kokular yükselmeye başladı... İddialara göre; bölgedeki işletmelerin atık suları, yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez noktası olan Akbük Koyu'na aktı. Kanalizasyonlardan akan pislikler, hem denizi ve plajları kirletti, hem de suyun rengini koyulaştırdı. Bölgede tatil yapan vatandaşlar ise isyan bayrağı açtı. Tatilciler, "Bu pis sulardan bıktık. İşletmeler buna bir önlem alsın. Tatilimiz zehir oluyor" diyerek dert yandı. Öte yandan bölgedeki deniz suyu da incelemeye alındı. Analiz sonuçlarında; suyun yüzde yüz kirlendiği ortaya çıktı...


KÖYCEĞİZ'İ DE KİRLETTİLER
Muğla Köyceğiz'deki dünyaca ünlü Ekincik Koyu'na dün tekneden sintine atığı bırakıldığı iddia edildi. Yerli-yabancı turistler, kıyıya vuran atıkları görünce duruma tepki gösterdi. Yıllardır Ekincik'te denize girdiğini anlatan Fatoş Alkaya, "Deniz yüzeyinde kirlilik tabakası oluştu. Sintine olduğunu anladık. Herkes çocuğunu alıp sudan çıktı" diyerek sitem etti.


BURASI AKBÜK KOYU
Akbük Koyu'nun içler acısı hali, tatilcilerin midesini bulandırdı. Suyun gözle görülür renk farkı ise kanalizasyonları aratmadı.


ÖZEL HABER / DOĞAN SAVAŞ