8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile bir kez daha gündem oldular! İşte Türk kadını

Her işin altından kalkan kadınlarımız tüm dünyada kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile bir kez daha gündem oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mart 2019 Güncelleme 08 Mart 2019, 07:59
8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile bir kez daha gündem oldular! İşte Türk kadını

İÇİNDEKİLER

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanıyor. Yurdun her yerinde her işin altından kalkabilen kadınlar, hikayeleri ile dikkat çekiyor. Erkeklerin hakim oldukları işlerde önemli görevlerin üstesinden başarıyla gelen kadınlar, sahip oldukları gücün farkında olduklarını gösteriyor.

NENE HATUN'UN İZİNDEYİZ
Kadınlar vatan savunmasında da 7 gün 24 saat görev yaparak adlarından söz ettiriyor. Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde güvenlik korucusu Özgül Güzey, "Kurtuluş Savaşı'nda Nene Hatun gibi ismini sayamadığımız birçok annemiz gereken mücadeleyi verdi. Biz de onlardan bayrağı devralarak aynı mücadeleye devam etmekteyiz" diye konuştu.

GÜNDE 500 BİN YOLCU ONA EMANET
Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği'nde 869 otobüs şoförü içinde sadece 1 kadın çalışan bulunurken, 154 vatmanın ise 4'ü kadınlardan oluşuyor. Kadın sürücüler, günde yaklaşık 500 bin yolcu taşıyan araçları kullanıyor.

ANTARKTİKA'NIN KAHRAMANI
Türkiye'nin 3'üncü kez düzenlediği ve bir bilim kadınının liderlik ettiği Ulusal Antarktika Bilim Seferi'nde 5'i Türk, 8 kadının yer alması Dünya Kadınlar Günü öncesi örnek tablolardan biri oldu. Bilim Seferi Lideri Doç. Dr. Burcu Özsoy, "Kadın sayısının artması gurur verici" dedi.



HEDEFİ 12'DEN VURDU
Türkler'in yüzlerce yıldır savaşlarda ustalıkla kullandığı ok, son yıllarda kadınlar arasında hızla popüler hale gelmeye başladı. 15 yıl öncesine kadar bir elin parmakları kadar lisanslı sporcunun olduğu okçulukta şimdi aralarında dünya ve Avrupa şampiyonlarının da yer aldığı 3 bin 608 sporcu bulunuyor. Milli Takım Antrenörü Damla Ergin, "Türk kadını hedefi 12'den vurur. Genetik olarak bu spora yatkınız" ifadesini kullandı.



27 ERKEĞİN ARASINDA TEK KADIN BANDOCU
Adana'da yaşayan Dudu Dilek Akınçay (34), bir süre gitar eğitmenliği yaptıktan sonra Büyükşehir Belediyesi Bandosu'na girerek 28 kişilik ekibin tek kadın üyesi oldu. Alto saksafon çalan Akınçay, "Belediyenin bando ekibinde hiç kadın olmaması dikkatimi çekti. Bunun üzerine başvurdum ve alındım. Kadınların tüm sanat dallarında ön planda olması gerekli" dedi.