Kasko sigortası yaptırırken nelere dikkat edilmelidir?

Gün geçtikçe trafikte artan araç sayısı kaza riskini de yükseltiyor. Bu noktada kasko sigortaları büyük bir önem taşıyor. Peki araç sahiplerinin kasko sigortası yaptırırken nelere dikkat etmesi gerekiyor? İşte kasko poliçeleri ile ilgili önemsenmeyen fakat aslında hayati önem taşıyan o noktalar…

Giriş Tarihi 19 Şubat 2019, 17:52 Güncelleme 19 Şubat 2019, 17:52
Kasko sigortası yaptırırken nelere dikkat edilmelidir?

İÇİNDEKİLER

Araç sahiplerinin kasko sigortası yaptırırken ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığına iyi bakması gerekiyor. Bazı vatandaşlar kasko sigortasını önemsiz görse de aslında maddi olarak büyük faydalar sağlıyor.

KASKO SİGORTASINDA ÖNEMLİ NOKTALAR


-Kasko satın alırken poliçe çok iyi okunmalıdır.
-Ana teminatlar dışında seçilen tüm ek teminatlar ayrı bir ücret gerektirir. Bu nedenle ek teminatları gerçekten sizin ihtiyacınızı karşılar bir şekilde olup olmadığına dikkat edilmelidir.
-Sadece fiyata odaklanılmamalı tüm gerekli şartları içeren bir kasko sigortası yaptırılmalıdır. Unutulmamalıdır ki kaza durumunda sigorta sayesinde kazanacaklarınız kasko sigortası için ödeyeceğiniz miktarın önüne geçecektir.


-Kaza durumunda ve sonrasında sağlanan teminatlar da kasko sigortası için önemli konulardan biridir.
-Özel ve genel şartların ilk baştan incelenmesi daha sonra yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçecektir.
-Kasko sigortası poliçesinde belirtilen araç değeri, aracın sıfır veya ikinci el olmasına göre değişiklik gösterir. Dolayısıyla kasko poliçenizi imzalamadan önce bu konuya önem vermeniz gerekir.
-Kasko sigortasını yaptıracağınız şirket de büyük önem taşır. Her türlü sorunlarınızda bu şirketle iletişim halinde olmanız gerekecektir.