Üç Aylar ne zaman? 2019 Üç Aylar takvimi

Müslüman aleminin heyecanla beklediği Üç Aylar, 2019 yılında zaman idrak edilecek? Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılı Üç Aylar takvimini belirledi ve sitesinde yayınlandı. Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içerisinde barındıran Üç Aylar’da hangi ibadetler yapılmalıdır?

Giriş Tarihi 15 Şubat 2019, 16:31 Güncelleme 15 Şubat 2019, 16:33
Üç Aylar ne zaman? 2019 Üç Aylar takvimi

İÇİNDEKİLER

Önemli ayları içeren ve 3 ayrı kandili de içerisinde barındıran Üç Aylar'ın İslam dünyasında büyük bir yeri vardır. 2019 yılında Üç Aylar'a az bir zaman kala nasıl ibadet edilmesi gerektiği de merak edilmeye başlandı. Üç Aylar duası nedir, nasıl okunur? İşte tüm merak edilenler…

ÜÇ AYLAR 2019 HANGİ TARİHTE?



Müslüman vatandaşların her yıl heyecanla başlamasını beklediği Üç Aylar 2019 yılında 8 Mart tarihinde idrak edilecek. Sırasıyla Recep, Şaban ve Ramazan ayları yaşanacak. Ayrıca Regaib, Miraç, Berat kandilleri ve Kadir Gecesi de Üç Aylar içerisinde idrak edilecek.

ÜÇ AYLAR'DA VE KANDİLLERDE NASIL İBADET YAPILMALI?



Üç Aylar zamanı "Ey Rabbim! Bize Receb'i ve Şa'ban'ı mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır." Şeklinde dua edilir. Ayrıca Receb ayının birinden itibaren Ramazan-ı Şerif sonuna kadar her gün biner aded kelime-i tevhid okumalıdır. Üç Aylar genel olarak dua ve tövbe etme aylarıdır. Bu nedenledir ki sürekli dua etmek ve yapılan hatalar için tövbe ederek Allah'tan af dilemek gerekir.

Diğer Üç Aylar ibadetleri



-Kuran-ı Kerim okunmalı,
-İhtiyaç duyanlara, fakirlere, engellilere yardım eli uzatılmalı,
-Hastalar için şifa üretilmeli, yardımcı olunmalı,
-Üzerinizde emeği geçen herkesi arayıp sormalı,
-Oruç tutulmalı,
-Nafile namazı kılınmalıdır.