ABD'li Nörolog ve Beslenme Uzmanı Dr.
David Perlmutter, tüm nörolojik hastalıkların tahıl tüketiminden kaynaklandığını keşfetti. Araştırmalarıyla ses getiren, bilimsel araştırmaları sil baştan yeniden yazdıran Perlmutter güçlü bir hafıza i
çin ekmekle vedalaşmamız gerektiğini söyledi. Sağlıklı bir hayat için sağlıklı
hayvansal yağlar ve bol protein tüketilmesini önerdi.
Özellikle kırmızı et ve tereyağı yenmesini tavsiye eden Dr. Perlmutter, şu bilgileri verdi:
Gluten, insanlığı tehdit eden en büyük sağlık problemlerinden biridir.
Alzheimer'ın yanı sıra baş ağrısı, epilepsi, depresyon ve şizofreniye neden olur. Bize yıllar boyunca yağ oranı düşük ve karbonhidrattan zengin beslenmenin sağlıklı olduğu ve kolesterolün ise kötü olduğu anlatıldı. Yani mesele sadece glütenle bitmiyor. Araştırmalar, bize anlatılan bu yalanı gözler önüne seriyor.
Kolesterol bilindiği gibi sağlığı tehdit etmiyor. Hatta beyin hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor ve ömrü uzatıyor.
Besinlerden alınan
yağlar, (trans değil,
tereyağı ve
kuyruk yağı gibi faydalı yağlar)
sağlıklı bir beynin anahtarını oluşturuyor. Eğer benden
Alzheimer'dan korunmak i
çin bir ilaç isteseniz elinizdeki ekmek sepetinizi alır size tereyağı, kırmızı et, peynir ve yumurta gibi hayvansal ürünleri öneririm. Zengin protein ve sağlıklı yağlar bizi daha enerjik saha yaratıcı yaparken hafızamızı güçlendirip aşk hayatımızı da renklendirir.
Kısacası sağlıklı bir şekilde hayatta kalabilmek için yağa ihtiyacımız vardır. Karbonhidratlar, beynimizde fırtınalar koparır!