Son dakika: Tekirdağ ve Edirne'de kar yağışı başladı! İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusu son zamanlarda sıkça sorulan sorulardan birisi. AKOM'dan İstanbul için kar uyarısı gelmişti. AKOM'dan yapılan açıklamanın ardından Tekirdağ ve Edirne'de kar yağışı başladı. Peki bugün İstanbul'a kar yağacak mı? İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 03 Ocak 2019, 00:00 Güncelleme 03 Ocak 2019, 22:17
Son dakika: Tekirdağ ve Edirne’de kar yağışı başladı! İstanbul’a kar ne zaman yağacak?

İÇİNDEKİLER



Edirne'nin Keşan ilçesinde akşam saatlerinde kar yağışı başladı.

Balkanlar'dan geleceği belirtilen soğuk hava dalgası, Trakya'da etkisini göstermeye başladı. Keşan ilçesinde başlayan ve etkili olan kar yağışı, ilçeyi beyaza bürüdü.

Hava sıcaklığının 2 derece ölçüldüğü ilçede, kar yağışının aralıklarla, karla karışık yağmur şeklinde devam etmesi bekleniyor.

Bu arada, Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde de kar yağışı etkili oluyor.



TEKİRDAĞ'DA DA BAŞLADI

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından beklenen kar, Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde etkili olmaya başladı.
Beklenen kar, akşam saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde etkisini fırtına şekilde göstermeye başladı. Kar yağışının başlamasının ardından kısa sürede ilçe beyaza bürüdü. Vatandaşlar, kar yağışına hazırlıklı olduklarını belirtti.
Okulların tatil olup, olmadığı konusunda ise yetkililerden henüz açıklama yapılmadı.



İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun büyük bölümü Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına giriyor.



Gün boyu yağmur şeklinde görülecek yağışların akşam saatlerinden itibaren Çatalca, Silivri, Arnavutköy ve Büyükçekmece gibi batı ilçelerimizde kuvvetlenerek yer yer tipi şeklinde yoğun kar yağışı, gece saatlerinden itibaren ise il genelinde fırtına (50-95km/s) ile birlikte kuvvetli kar şeklinde etkili olması bekleniyor.