Şifacı Maria Treben’in, bitkisel reçeteleri TAKVİM’de: Gözlere ısırgan Parkinson’a yonca

Maria Treben, göz tansiyonunun böbrek hastalığına işaret ettiğini söyledi. Bu hastalıktan korunmak için ısırgan otunu önerdi. MS hastalığının da ilacının adaçayı olduğunu belirtti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Aralık 2018 Güncelleme 29 Aralık 2018, 08:02
Şifacı Maria Treben’in, bitkisel reçeteleri TAKVİM’de: Gözlere ısırgan Parkinson’a yonca

İÇİNDEKİLER

Hastalıkların şifası doğadan geliyor. Kitapları dünya çapında satış rekorları kıran şifacı Maria Treben, bitkilerin hastalıklar üzerindeki mucizevi etkisine değiniyor. Yıllar boyu, binlerce kişinin hastalıklarını tedavi eden Treben'in reçetelerini, TAKVİM okuyucuları için açıklıyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin doktor kontrolünde tüketilmesi gerektiğini belirten Treben, Parkinson'dan MS hastalığına kadar pek çok rahatsızlığın şifasını şöyle açıklıyor...
GLOKOM Göz tansiyonu olarak da bilinen glokom, ileri yaşlarda ortaya çıkar. Bu hastalık, böbreklerin çalışmamasından meydana gelir. Günde 2-3 fincan ısırgan otu, çıban otu, kırk kilit ve portakal nergisi otlarını aynı miktarda karıştırıp için. Otlar ne kadar taze toplanmışsa kırkkilit banyosu da o kadar faydalıdır. Bunun için 100 gr. kurutulmuş kırk kilit otunu geceden ıslatın. Ertesi sabah süzün ve ılıtılmış banyo suyuna karıştırın. 20 dakika bu suda oturun. Kurulanmadan bornoza sarının, ısıtılmış yatağın içinde 1 saat dinlenin.

SAMAN NEZLESİ
Isırgan otu, her çeşit alerjiye yardımcı olur. Saman nezlesi de bir çeşit alerji olduğuna göre günde 3 veya 4 fincan ısırgan otu çayı içilerek bu rahatsızlık hafifletilir. Nezle ve aksırık kısa zamanda yok edilir.
PARKİNSON
Bu hastalığın çaresi doğadan gelmektedir. Ekşi yoncanın taze yaprakları yıkanır. Günde 4-5 defa civanperçemi çayı içerisinde 3-5 damla ilave edilir. En az birer saat ara ile yudum yudum içilir. Her çay fincanı için bir dolu tatlı kaşığı civanperçemi çiçeği, 1 su bardağı kaynar suya atılır, demlendirilir. İçine 3 damla ekşi yonca suyu eklenir. Civanperçemi çayına katılır.

MULTİPLE SKLEROZ (MS)
MS hastalığı için çobançantası otu yıkanır, ufak ufak kesilir. Bir şişenin içine doldurulur. Üstüne su ilave edilir ve bir gün bekletilir. Vücudun hasta olan kısımları bu karışım ile günde 2-3 kere ovulur. Ayrıca 4 fincan aslanpençesi çayı ve 2 fincan da adaçayı gün boyunca yudum yudum içilmelidir.
PARMAK ÇIBANI:
GÜNDE birkaç kere yarımşar saat süren sıcak papatya banyoları yapılmalıdır. Sütte pişirilmiş sarımsak içinde yarım saat parmak banyosu yapılır. Apse açılırsa sıcak papatya çayı ile banyolarda devam edin ve ardından kılıç otu yağı pansumanı yapıp sarın.

SEDEF HASTALIĞI
Bu hastalık, karaciğerin çalışmadığını gösterir. Sosis ve sucuk, greyfurt, böğürtlen, kahve, kakao, çikolata, bal tüketilmemelidir. Bunların yerine süt ve sütlü yiyecekler, salata, sebze ve bol miktarda elma kompostosu tüketilmelidir. ● 30 gr. kırlangıç otu, 50 gr. sırgan otu, 30 gr. çıban otu, 10 gr. meşe kabuğu, 30 gr. portakal nergisi,, 20 gr. civanperçemi, 20 gr. şahtere, 20 gr. ceviz kabuğu, 30 gr. söpğüt kabuğu, 40 gr. iskorçina ● Bitkilerin karışımından bir tatlı kaşığı, 1 su bardağına eklenir. 2 litrelik karışım, bütün güne yayılarak yudum yudum içilir.
SİVİLCE Yüzlerce çıkan sivilce, böbrek hastalıklarından meydana gelir. Bunun için bir litre ısırgan otu çayı, gün boyunca içilmelidir. Sabah ve akşam ıslak yüze sürülen ve 10 dakika bekletilen bayır turpu sirkesi de sivilceleri azaltır.

DOĞAL SAĞLIK REÇETESİ 4 / HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL
YARIN: ŞEKER HASTALIĞI