Yemişim Alzheimer’ı

E vitamini beyin ve kalp sağlığını koruyor. Özellikle Alzheimer riskini azaltan vitamin, en çok kuruyemişlerde ve zeytinyağında bulunuyor

Uzmanlar E vitamininin kanser, kalp hastalığı, Alzheimer, katarakt ve yaşlanmaya karşı kalkan görevi gördüğünü belirtiyor. Vitamin en çok avokado, tam tahıllar, kuruyemişler, tohumlar, bitkisel yağlar ve özellikle yüksek kalite zeytinyağında bulunuyor.
E vitamininin yararları ise şöyle sıralanıyor:
İNME riskini azaltır. Katarakt gelişimini yavaşlatır.
KÖTÜ kolesterolün damarlara tutunmasını ve sızmasını engeller.
BEYİN hücrelerini korur ve Alzheimer'a karşı tedavide etkilidir.
PROSTAT ve akciğer kanserlerinden korur.
ŞEKER hastalarına iyi gelir.
FAZLASI ZARAR
Aşırı dozlarda alınan E vitamini karın ağrısı, ishal, bulantı, kusma, baş ağrısı ve hipertansiyon yapabiliyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.