2018 KYK burs başvurusu ne zaman açıklanacak? KYK yurt başvurusu ne zaman açıklanacak? KYK burs sorgulama...

KYK başvurusu üniversite öğrencilerinin gündemine düştü. YKS sonuçlarının dün gece açıklanmasıyla üniversite öğrencileri ve ailelerin yeni merak konusu KYK burs başvurusu, KYK yurt başvurusu oldu. zellikle ikamet ettikleri şehir dışında eğitim görme ihtimali bulunan üniversite öğrencileri, KYK’dan gelecek açıklamayı bekliyor. Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Sinan Aksu, yaptığı açıklama ile KYK yurt kayıtlarının alınmaya başlayacağı tarihi duyurdu. 2018 KYK burs başvurusu ne zaman açıklanacak, KYK yurt başvurusu ne zaman açıklanacak, KYK bursu kimlere veriliyor, KYK başvurusu nasıl yapabilirim diye merak edenlere KYK başvuruları hakkında tüm bilgiler haberimizin detayında...

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2018, 00:00 Güncelleme 31 Ağustos 2018, 10:10
2018 KYK burs başvurusu ne zaman açıklanacak? KYK yurt başvurusu ne zaman açıklanacak? KYK burs sorgulama...

İÇİNDEKİLER

2018 KYK burs başvurusu 2018 YKS sonuçlarından sonra vatandaşların gündeminde yerini aldı. KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak merak edilmeye başlandı. Özellikle ailelerinden uzakta okuyacak olan öğrenciler için büyük önem taşıyan KYK burs başvurusu, KYK yurt başvurusu ne zaman konusu için açıklama geldi. İşte KYK bursları hakkında tüm detaylar...

Üniversite yerleştirme sonuçlarına göre tercih ettikleri üniversitelere yerleştirilmeyi bekleyen öğrenciler şimdi KYK burs ve yurt başvurularının ne zaman başlayacağını araştırıyor. KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu'nun işaret ettiği tarih şu şekilde...

KYK başvuruları üniversite öğrencilerinin gündeminin ilk sıralarında yer alıyor. Üniversite eğitimlerini sorunsuz bir şekilde sürdürmek isteyen vatandaşların sorguladığı KYK burs ve kredi başvurusu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilecek. KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak konuları ve bunun yanında KYK yurt kaydı detayları merak ediliyor…

2018 KYK BURS VE YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

KYK yurt kayıtları üniversite kayıtları ile aynı günde, 3 Eylül'de başlayacak.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, yurtlara başvuru ve kayıt işlemlerinin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları doğrultusunda öğrenci yerleştirme takvimine uyumlu şekilde gerçekleştirileceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu "Yeni dönemde yurtlarımızın büyük bir çoğunluğunu üniversitelerimizin kampüsleri içine inşa ediyoruz. Bu, öğrencilerimiz açısından önem arz ediyor. 3 Eylül'de üniversite kayıtları başlayacak, aynı gün bizim de yurt müracaatlarımız başlayacak." dedi.

Bakan Yardımcısı Aksu, öğrencilere en iyi hizmetin verilebilmesi için 7 gün 24 saat mesai yapıldığını anlattı. Öğrencilerin, barınma, yemek, internet, spor ve sosyal etkinlikler olmak üzere bütün ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını vurgulayan Aksu, "Geldiğimiz noktada 670 bin kapasiteye ulaştık. Fakat 200 bin yatak kapasiteli proje ve inşaat faaliyetlerimiz de devam ediyor." dedi.

"Yurtlarımız, öğrencilerimizin eğitimine göre kurgulanıyor"

"Biz sadece bir yatakhane ve yemekhane hizmeti sunmuyoruz." diyen Sinan Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Öğrencimizin burada sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle ikinci bir okul olarak dizayn ettiğimiz yurtlarda canı hiçbir şekilde sıkılmadan, diğer ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir barınma imkânı sunuyoruz. Hizmet etmek bizim için bir mutluluk. Üniversitelerle ve devlet kurumlarıyla ortak çalışmalarımız devam edecek. Yurt konusunda, Türkiye'de yurda girmek için tek bir öğrenci kalmayıncaya kadar çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirtmek isterim. İnşaatı ve projesi devam eden yurtlarımız bittiğinde Türkiye'de yurt problemi ortadan kalkacak. Bu da kısa zamanda sonuçlanacak. 670 bin yatak kapasitesiyle dünyada sayılıyızdır. Çoğu yerde yoktur."

400 BİN ÖĞRENCİ YURT BAŞVURUSUNDA BULUNACAK

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıklamasının ardından bu yıl 400 bin öğrencinin yurt müracaatında bulunmasını beklediklerini ifade eden Aksu, "Yeni dönemde yurtlarımızın büyük bir çoğunluğunu üniversitelerimizin kampüsleri içine inşa ediyoruz. Bu, öğrencilerimiz açısından önem arz ediyor.

KYK BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir.

Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.