HASTALIĞI ÖNLEYİN
- Vücuttaki D vitaminini aktif hale getirmek için en az 20 dakika güneş ışığından faydalanın.
- Her gün D vitamini kaynağı yumurta sarısı tüketin.
- Çay, kahve gibi içeceklerden uzak durun.
- A, E ve C vitaminleri bakımından zengin olan ve bol miktarda kalsiyum içeren brokoli, marul gibi yeşil sebzeler tüketin.
- Kalsiyum ve D vitamini deposu süt için.
- Haftada iki gün kalsiyum bakımından zengin olan istiridye, karides gibi deniz ürünleri tüketin.
- İdrarla kalsiyum atılımını artırarak kemiklerdeki kalsiyum miktarını azaltan tuzu azaltın.
- Sigara ve alkolden uzak durun.
RİSK FAKTÖRLERİ
- Cinsiyet
- İleri yaş
- Hareketsiz kalmak
- Kalsiyum ve D vitamini eksikliği
- Sigara, alkol kullanımı